2020-05-31 13:18

Una caldă, alta rece, la Poșta Română

 |  15:20
Una caldă, alta rece, la Poșta Română

Noul director general provizoriu al Companiei Naționale Poștă Română (CNPR), Costin Tudor, a anunțat recent că s-a încheiat un nou contract colectiv de muncă pentru o perioadă de doi ani.

Astfel, s-au mai aplanat pentru o perioadă tensiunile generate și întreținute de eternul lider sindical Matei Brătianu. Însă, prin noul contract colectiv de muncă, angajații Poștei Române nu vor mai încasa salariile de două ori pe lună, ca până acum, adică pe 14 și 27, ci doar o singură data, pe data de 14 a fiecărei luni.

Practic, prin această mutare, poştaşii nu și-au mai primit banii pe 27 aprilie, ci urmează să-i primească pe 14 mai, adică tocmai când începe distribuirea pensiilor, reușindu-se astfel să se mascheze lipsa lichidităţilor de la Poșta Română. Potrivit informațiilor noastre, o mare problemă cu asigurarea salariilor celor 23.000 de angajați ai Poștei Române va fi în luna iunie, pentru că nu prea mai are de unde să vină bani în caseria companiei. Așa că, se anunță deranj mare!

Mai trebuie precizat că noul director general interimar, Costin Tudor, a vrut să „umble” și la contractul de muncă pe viață al lui Matei Brătianu, dar a renunțat repede, ca să nu iasă scandal cu sindicaliștii. Matei Brătianu este născut pe 11 martie 1946 și el ar fi trebuit de mult timp să fie la pensie, dar, în fiecare an, el și-a continuat activitate la Poșta Romană pentru că directorii companiei au fost de acord să-i prelungească contractul de muncă. Prin această prelungire anuală, Brătianu a putut să rămană și lider sindical. În 2016, când deja împlinise 70 de ani, Matei Brătianu a primit un cadou aparte din partea fostului director general al Poștei, Alexandru Petrescu: un contract de muncă pe durată nedeterminată. Practic, prin bunăvoinţa lui Petrescu, liderul sindical Matei Brătianu este angajat pe viaţă la Poșta Romană. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-04Parerea ta...

FREACA MENTA
04 Mai 2018

DEVALIZAREA ESTE LA OLGUTA SI CASA DE PENSI . EI NU MAI AU BANI SI NU A MAI RAMAS DIN CIORDEALA . INTR-UN SECTOR DIN BUCURESTI , LA POSTASI IA DAT CU O TESLA IN CAP . UN CIMPALAC BATRIN SI BOLNAV , I-A SPUS CA NU MAI ARE BANI PENTRU EL IN ZIUA ACEIA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine