2020-04-06 15:36

Undă verde pentru construirea de benzinării în centrul Capitalei

 |  15:29
Undă verde pentru construirea de benzinării în centrul Capitalei

Interdicţia impusă în anul 2004 de ConsiliulGeneral al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind construirea de benzinării înzona centrală a Capitalei va fi eliminată, ca urmare a finalizării unei investigaţiiîncepute în anul 2006 de către Consiliul Concurenţei, care a stabilit căaceastă măsură încalcă legea. "Hotărârea Consiliului General de ainterzice construirea unor noi benzinării în anumite zone din Bucureşticonstituie o barieră la intrarea pe piaţa comercializării cu amănuntul acarburanţilor. În acest fel, în aceste zone vor fi mai puţini operatori,consumatorul beneficiind de o ofertă redusă de produse şi servicii", adeclarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, citat deMediafax.

Astfel, interdicţia va trebui eliminată în termende 60 de zile de la data la care a fost comunicată decizia ConsiliuluiConcurenţei.

Legea concurenţei interzice orice măsuri aleorganelor administraţiei publice centrale sau locale, care au ca obiect sau potavea ca efect restrângerea, împiedicarea sau denaturarea concurenţei.

De asemenea, pentru a se asigura că decizia va firespectată de către CGMB, autoritatea pentru Concurenţă a solicitat intervenţiainstituţiei prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine