2020-08-10 10:56

Universităţi private: BAC-ul profesional nu ne satisface pe deplin

 |  16:52
Universităţi private: BAC-ul profesional nu ne satisface pe deplin

Preşedintele Uniunii Universităţilor Private Acreditate din România (UUPAR), Aurel Ardelean, a afirmat că introducerea bacalaureatului profesional este un progres care nu satisface pe deplin mediul academic pentru că reduce considerabil accesul în învăţământul superior al absolvenţilor.

Preşedintele UUPAR, Aurel Ardelean, a declarat că susţine ideea introducerii bacalaureatului profesional, doar că proiectul actual ar trebui să sufere unele modificări, pentru înlesnirea accesului spre învăţământul universitar.

Ardelean, preşedinte al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, a afirmat că “este un pas înainte propunerea doamnei ministru Andronescu de introducere a bacalaureatului professional”. “Apreciem acest demers pe care Senatul l-a aprobat în cadrul Comisiei, dar nu ne satiface pe deplin întrucât bacalaureatul profesional reduce accesul spre bacalaureatul naţional. Absolvenţii vor trebui să parcurgă o perioadă de examene, de diferenţe. Este necesar ca un număr mai mare de elevi cuprinşi în bacalaureatul profesional să poată să aibă acces spre învăţământul academic, asta ar fi o soluţie mult mai realistă”, a declarat Ardelean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz