2019-12-09 19:58

UNSR a lansat o campanie de donare de sânge: "Sângele înseamnă viață! Donează sânge și/sau celule stem!"

 |  11:02
UNSR a lansat o campanie de donare de sânge: "Sângele înseamnă viață! Donează sânge și/sau celule stem!"

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) a lansat campania „Sângele înseamnă viață! Donează sânge și/sau celule stem!”, în cadrul căreia studenții și tinerii vor putea dona sânge de luni până vineri, între orele 8.00-12.00, în holul Rectoratului Universității Politehnica din București.

UNSR a lansat campania în parteneriat cu instituția de învățământ superior și Centrul de Transfuzie Sanguină București.

"Cineva are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde și 60% din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat în viață. În același timp, doar 2% din populație donează sânge și nu există substitut pentru sângele uman. Donatorii de sânge sunt adevărați eroi, iar sângele donat va fi descompus în componente și va putea să ajute până la trei vieți omenești", a declarat liderul UNSR, Șeila Abdulamit, pentru Agerpres.

Studenții și tinerii care vor dona sânge vor primi un set de analize, li se va măsura tensiunea arterială, temperatura corpului și ritmul cardiac, vor beneficia de o zi liberă (în cazul în care sunt angajați) și de bonuri valorice.

Dacă nu au buletinul la ei, donatorii se pot legitima cu orice alt act oficial (carte de alegător, permis de conducere, pașaport etc).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray