2019-10-17 13:27

Utilaj de topit zăpada, în teste la Bucureşti

 |  18:11
Utilaj de topit zăpada, în teste la Bucureşti

Administraţia locală Sector 4 din Bucureşti testează în aceste zile un utilaj care ar putea topi instant zăpada ridicată de pe străzi. Apa rezultată va fi aruncată direct în sistemul de canalizare al oraşului.

"Zilele acestea, colegii mei din aparatul primăriei Sectorului 4 testează un utilaj special care ne-ar putea ajuta să efectuăm operațiunile de deszăpezire într-un mod mult mai eficient. Este vorba despre Urban Snow Melter, utilaj de topit zăpada, produs chiar în România de către compania Delta Med, și care are o capacitate de lucru de 10 metri cubi pe oră", a precizat pe pagina sa de Facebook primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. 

Un asemenea utilaj poate topi, în funcţie de capacitate, şi până la 500 de metri cubi de zăpadă pe oră. Urban Snow Melter este un utilaj destinat topirii artificiale a zapezii, in special in aglomeratiile urbane.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat de curând că a văzut pe internet o maşină de topit zăpada şi consideră că e nevoie de astfel de utilaje şi în Bucureşti, care să contribuie la deszăpezirea străzilor de anul viitor. ,,Capitala ar trebui să beneficieze de cel puţin câteva maşini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de maşină am vizionat-o şi eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist şi mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziţionăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească într-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de zăpadă", a declarat Gabriela Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Eternul feminin de Plumb topit Când văd atâta unitate și unanimitate pesedistă, în fața greutăților și provocărilor, și răutăților, și tentativelor de destabilizare, și lucrăturilor statului de nedrept, și vrăjilor babei Themis cu balanța ei cu tot, mi se pune, așa, un nod, în gât..
16 Iul 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray