2020-08-08 04:25

Vaccinarea antihepatitică a bebeluşilor, la medicii de familie şi în maternităţi

 |  16:59
Vaccinarea antihepatitică a bebeluşilor, la medicii de familie şi în maternităţi

Ministerul Sănătăţii a recepţionat luni primele 50.000 de doze de vaccin împotriva Hepatitei B, din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an.

Autorităţile au transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare. Direcţiile de sănătate publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora. Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că a demarat procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an. “Dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a produsului. În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global”, au explicat reprezentanţii ministerului.

Precizările vin după ce, în cursul săptămânii trecute, medicii din maternităţi au semnalat lipsa acestui vaccin care ar trebui administrat bebeluşilor la maximum 24 de ore de la naştere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz