2020-07-02 10:10

Văduva lui Kobe Bryant merge în instanță. Ce reproșează aceasta societății care deținea elicopterul implicat în accident

 |  11:46
Văduva lui Kobe Bryant merge în instanță. Ce reproșează aceasta societății care deținea elicopterul implicat în accident

Vanessa Bryant a depus o plângere împotriva societății care avea in proprietate elicopterul implicat în accidentul în care și-au pierdut viața soțul acesteia, Kobe Bryant, și Gianna, fiica celor doi, informeaza AFP.

Plângerea a fost depusă de Vanessa Bryant la o instanţă din Los Angeles în ziua în care lui Kobe şi Gianna Bryant le-a fost adus un ultim omagiu public, în prezenţa a numeroase vedete reunite la arena Staples Center.

Această plângere vizează societăţile Island Express Helicopters şi Island Express Holding Corp, precum şi responsabilii cu licenţa pilotului elicopterului, Ara Zobayan, decedat şi el în accidentul ale cărui cauze nu sunt încă cunoscute.

Celelalte victime sunt un antrenor de baseball, John Altobelli, soţia sa Keri şi fiica lor Alyssa, care juca baschet la acelaşi club cu Gianna, Christina Mauser, antrenoare secundă la echipa de baschet a celor două adolescente, Sarah şi Payton Chester, mamă şi fiică.

Anchetatorii agenţiei americane responsabile cu securitatea în transporturi (NTSB) au stabilit deja că motorul elicopterului, ale cărui resturi s-au împrăştiat pe distanţa de 200 m, nu suferise o defecţiune.

Anchetatorii continuă să analizeze probele de la faţa locului şi datele de zbor pentru a încerca să determine circumstanţele dramei, survenită în timp ce un val de ceaţă acoperea zona. Investigaţiile vor dura mai multe săptămâni, poate chiar luni, iar raportul final nu va fi cunoscut mai devreme de un an.

Plângerea Vanessei Bryant reproşează, în special, societăţii care exploata elicopterul că a permis zborul pe "ceaţă densă şi plafon jos de nori" în acea duminică, în timp ce condiţiile meteo au determinat forţele de ordine şi alţi operatori turistici să menţină elicopterele la sol.

Avocaţii văduvei lui Bryant consideră că societatea Island Express Helicopters nu avea autorizaţiile necesare pentru a permite aparatelor sale să zboare fără vizibilitate, doar cu ajutorul instrumentelor de navigaţie.

Pilotul "Ara George Zobayan ar fi încercat câteva manevre pentru a scoate elicopterul din nori, apoi a efectuat un viraj care a precipitat aparatul spre sol la o viteză de aproximativ 290 km/h", se mai specifică în plângere.

Documentul mai arată că Zobayan a fost exclus din aviaţia civilă americană în 2015 pentru că ar fi zburat fără să respecte regulile în vigoare.

Aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat luni la arena Staples Center din Los Angeles pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului star al baschetului american Kobe Bryant şi fiicei acestuia, Gianna, care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter produs pe 26 ianuarie.

La eveniment au fost prezente numeroase vedete ale baschetului nord-american, între care Tim Duncan, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O'Neal, Diana Taurasi, Lisa Leslie, Phil Jackson, LeBron James, Stephen Curry şi Bill Russell.

Vanessa Bryant, văduva lui Kobe, a vorbit cu această ocazie despre relaţia frumoasă pe care a avut-o cu soţul său. "Am trăit cu adevărat o poveste de dragoste incredibilă. Ne-am iubit cu întreaga noastră fiinţă. Două persoane perfect imperfecte, care am format o familie şi ne-am crescut fiicele noastre dulci şi incredibile. Kobe era MVP-ul taţilor", a spus între altele soţia baschetbalistului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz