2019-11-20 19:55

Val de nereguli și amenzi într-un important centru comercial

 |  20:24
Val de nereguli și amenzi într-un important centru comercial

Controalele efectuate vineri de inspectorii sanitar veterinari și reprezentanți ai Poliției la complexul alimentar din B-dul Timișoara s-au finalizat cu 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 281.720 lei. De asemenea, s-a suspendat activitatea la un magazin alimentar, iar la un alt magazin alimentar s-a dispus interzicerea activității, conform unui comunicat al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, citat de Agerpres.

Un depozit alimentar a fost sigilat, unitatea fiind notificată asupra prezentării la sediul DSVSA București, întrucât nu a putut fi contactat niciun reprezentant al societății.

A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 1.681,97 kg produse alimentare (pește, carne și organe pasăre, preparate din carne, produse lactate etc.) și dirijată către o unitate de neutralizare, produse alimentare în valoare totală de 11.569,8 lei.

Au fost verificate 17 unități (14 magazine alimentare, un depozit alimentar, un catering, o carmangerie) și două mijloace de transport, la 16 unități și cele două mijloace de transport, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, respectiv comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depășit, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condițiilor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare, lipsă trasabilitate produse alimentare, neasigurarea sau întreruperea lanțului frigorific în cazul produselor refrigerate sau congelate, comercializarea produselor alimentare în spații neautorizate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, transportul produselor alimentare în mijloace de transport neautorizate.

"Având în vedere că obiectivul verificat prezintă grave deficiențe structurale, improprii desfășurării activităților de comerț cu produse alimentare, prin faptul că halele închiriate nu sunt izolate și nici condiționate termic, înregistrând temperaturi ambientale care intră în contact cu produsele alimentare, ce depășesc 30 de grade celsius, favorizând procesele de alterare și datorită condițiilor insalubre constatate așa cum reiese inclusiv din arhiva foto, considerăm că activitatea desfășurată de operatorii economici din acest complex prezintă în integralitate risc crescut de siguranță alimentară, în multe situații constatate chiar 'atentat la siguranța alimentară' a cetățenilor bucureșteni, astfel că analizăm de urgentă baza legală pentru interzicerea funcționării acestuia, se menționează în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-06Parerea ta...

CARACATITA
05 Aug 2016

PRIN PIATA 16 FEBRUARIE - BAZILESCU - CIND VIN IN CONTROL ? CE MAFIE O PROTEJAZA ? MASINI ARUNCATE DE ZECI DE AN INCONJURA PIATA , SAU REMORCI . 5 FARMACI IN PIATA , PESTE TOT MAGAZINE CARNE SI MINCARE CIINI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray