2020-08-12 13:00

Vasile Dîncu spune de ce este nevoie pentru revitalizarea și dezvoltarea sportului românesc

 |  13:52
Vasile Dîncu spune de ce este nevoie pentru revitalizarea și dezvoltarea sportului românesc

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, că pentru revitalizarea și dezvoltarea sportului românesc este nevoie, în afară de infrastructură, de un proiect național strategic bazat pe consens politic.

"Sportul poate să facă, în acest moment, cea mai bună educație națională, pentru că trăim într-o lume a zeilor sportului. (...) Știu mai puțini de Brâncuși, Eugen Ionescu sau oricine vreți din domeniul culturii române, față de trioul Nadia, Gică Hagi și Năstase. Deci, asta ar însemna că noi, ca națiune, ar trebui să avem inteligența de a ne poziționa, pe termen scurt și mediu măcar, în mintea oamenilor lumii. Ca să-ți construiești un brand de țară trebuie să găsești un loc gol în mintea lumii. (...) Cum să găsim un loc în mintea lumii decât uitându-ne ce contează astăzi, ce trebuie? Infrastructura, dacă nu este dublată de un proiect național, nu contează, e zero", a afirmat Vasile Dîncu, la Forumul ''Sportul — disciplină cheie pentru dezvoltarea personală'', transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte infrastructura sportivă, vicepremierul a enumerat proiectele în domeniu dezvoltate de MDRAP.

"Între 2002 și 2015 s-au finalizat 1.100 de săli de sport. (...) Sunt peste tot în România, în comune, în orașe. (...) Sălile de sport există, dar fără un proiect național nu au niciun sens. Ele există și în ele se face sport. Nu știu cum se va dezvolta, pentru că e neorganizat în primul rând. (...) Problema este că nu avem un program național", a precizat Vasile Dîncu.

Ministrul a mai spus că MDRAP are alocați 500 de milioane de lei pentru programul național pentru săli de sport.

"Avem în execuție 49 de săli de sport din anii precedenți care sunt dincolo de 50%. (...)Avem, de asemenea, 104 săli de sport pe care le-am început anul acesta ca obiective noi și avem un buget pentru 13 săli de sport la care avem o intervenție în acest moment. De asemenea, pentru complexuri sportive, pentru programul de anul acesta avem alocați 134 de milioane de lei, pentru 30 de complexuri sportive. Bazine de înot — avem 32 de bazine de înot în execuție anul acesta. (...) Și un patinoar la care se lucrează acum la Târgu Secuiesc, în județul Covasna", a menționat ministrul Dezvoltării Regionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-26Parerea ta...

MARIA TEREZA DE PLESHKOI
26 Iul 2016

ASA CALDARARE...FACEM SALI DE SPORT...TERENURI IN PANTA...STADIOANE OLIMPICE LA PLESHKOI....SI FACTURILE DE ZECE ORI MAI MARI...SA NE LUAM NISTE VILOAIE LA MONACO.....>>>>>>TRAILES BAHTALO....ROMANIA CONDUSA DE CALDARARI SI CHILOTZARESE...RUMANII SA MUNCESTE SI TAXELE SA LE PLATESTE...CA SA NE FACEM PALATE LA STREHAIA...SI LA DUBAI...CU GEANTA DE PARAI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz