2019-10-16 20:11

VASILESCU explică SCĂDEREA salariului mediu net din Sănătate: "Numărul zilelor nelucrătoare a fost mai mic în februarie"

 |  14:31
VASILESCU explică SCĂDEREA salariului mediu net din Sănătate: "Numărul zilelor nelucrătoare a fost mai mic în februarie"

În luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare, adică opt, a fost mai mic decât în luna ianuarie, când au fost 11 zile, astfel explicându-se scăderile salariale raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în domeniul sanitar, arată Ministerul Muncii într-un comunicat de presă.

"Ministerul Muncii și Justiției Sociale salută creșterea salariului mediu net anunțată de Institutul Național de Statistică. (...) Singura excepție, și anume aceea din domeniul sanitar („Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială, -2,1%, comparativ cu luna precedentă") se explică prin faptul că, în luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare (opt) a fost mai mic decât în luna ianuarie (11). Menționăm că, în sănătate și asistență socială, zilele nelucrătoare, care se acoperă prin gărzi și asigurarea continuității, se plătesc cu un spor de până la 100% din salariul de bază. Astfel, în luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 și 24 ianuarie, cărora li se adaugă opt zile de week-end, față de februarie, când au fost libere doar cele opt zile de week-end", potrivit comunicatului emis de Ministerul Muncii.

Potrivit Ministerului Muncii, în luna ianuarie în sănătate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel. "Aceasta înseamnă o creştere lunară de circa 1% a personalului, în special cu salarii de debutant, adică mai mici. Precizăm că și în anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a înregistrat o fluctuație similară între lunile ianuarie și februarie, în ceea ce privește salarizarea, din aceleași motive precum cele enunțate anterior", se mai arată în comunicat.

Reacţia Ministerului Muncii vine după ce, miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că, în sănătate şi asistenţă socială, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 2,1%, comparativ cu luna precedentă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-11Parerea ta...

ENEAS
11 Apr 2018

Stiam ca pentru zilele nelucratoare nu se platesc salarii nicaieri in lume,probabil mai putine garzi au scazut veniturile! Cum le explica Fiola,mai rar cineva!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray