2020-02-21 15:21

Vaslui. Sute de elevi, în pericol. Învaţă în şcoli cu risc major de prăbuşire

 |  07:02
Vaslui. Sute de elevi, în pericol. Învaţă în şcoli cu risc major de prăbuşire

Peste 110 elevi şi preşcolari din comuna vasluiană Ghergheşti învaţă în şcoli cu risc major de prăbuşire. O parte din pereţii şi tavanul crăpat sunt sprijiniţi cu bârne din lemn, în timp ce duşumeaua este putrezită şi mucegăită.

Elevii din satele Corodeşti, Chetrosu şi Draxeni care aparţin comunei vasluiene Ghergheşti învaţă în şcoli cu pericol iminent de prăbuşire.

Un număr de 20 de preşcolari şi 44 de elevi din localitatea Chetrosu sunt înghesuiţi într-o jumătate de şcoală foarte veche, existând posibilitatea ca cealaltă jumătate să se prăbuşească.

„Dacă te uiţi din exterior, se vede cu ochiul liber cum o parte din acoperiş s-a lăsat, fiind nevoiţi să punem proptele pentru a nu se prăbuşi. Copii mici de grădiniţă sunt înghesuiţi cu toţii în cancelaria şcolii, într-o încăpere de câţiva metri pătraţi, pentru că în altă parte nu mai au loc”, a declarat, miercuri, directorul Şcolii coordonatoare Ghergheşti, Zoiţa Mocanu, potrivit Mediafax.

O situaţie similară este şi în localitatea Draxeni, unde cei 23 de elevi din clasele I-IV şi 20 de preşcolari au fost împărţiţi în vechea şcoală şi o casă închiriată de la un localnic din sat. Clădirea şcolii, construită din lut în urmă cu peste un secol, este sprijinită cu bârne din lemn pentru ca pereţii să nu se prăbuşească. Mai mult, duşumeaua este putrezită şi mucegăită.

Cei şase elevi din ciclul primar de la Corodeşti învaţă tot într-o casă, oferită gratuit de o familie din localitate.

”În acest sat, avem o şcoală în construcţie, dar care nu are acoperiş, geamuri şi uşi. La Draxeni, este turnată doar fundaţia, iar în Chetrosu nu există nimic care să ne dea măcar speranţe. Aşa că elevii şi preşcolarii vor învăţa în continuare în clădirile acelea vechi, unde sunt în siguranţă până când…”, a afirmat directorul Zoiţa Mocanu.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a precizat, referitor la situaţia unităţilor de învăţământ din comuna Ghergheşti, că ”responsabilitatea pentru asigurarea condiţiilor pentru desfăşurare în bune condiţii a procesului de învăţământ aparţine autorităţilor locale”.

”Primăria este cea care trebuie să investească în şcoli şi să pună clădirile în siguranţă. Din păcate, acolo a existat şi un conflict permanent între actualul primar şi fostul director de şcoală, schimbat la 1 septembrie, care nu a adus nimic bun”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine