2020-07-13 09:08

Veste excelentă pentru părinţi. ZILE LIBERE plătite în situaţia închiderii şcolilor din cauza condiţiilor meteo sau a altor situaţii extreme

 |  13:48
Veste excelentă pentru părinţi. ZILE LIBERE plătite în situaţia închiderii şcolilor din cauza condiţiilor meteo sau a altor situaţii extreme

Senatorii au adoptat miercuri proiectul care prevede acordarea de zile libere plătite părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia în care autorităţile decid ca unităţile de învăţământ să se închidă ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile sau a altor situaţii extreme.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt arondaţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. Prevederile se vor aplica părinţilor ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ şi părinţilor copiilor cu dizabilităţi înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ”, se arată în proiectul legislativ.

Zilele libere plătite se vor acorda la cerera unuia dintre părinţi, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, semnată de către ambii părinţi, cu excepţia familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menţionată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz