2019-07-23 08:50

VEȘTI BUNE de la ministrul Sănătății: ce medicamente vor fi gratuite și compensate

 |  08:45
VEȘTI BUNE de la ministrul Sănătății: ce medicamente vor fi gratuite și compensate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anuntat ca Guvernul urmează să adopte în această săptămână o hotărâre privind introducerea a 12 molecule, care trateaza afecțiuni oncologice și hematologice, pe lista de medicamente compensate și gratuite.

"Este vorba despre o hotărâre de Guvern care vine să pună în practică una dintre promisiunile făcute în programul de guvernare de introducere a noi molecule pentru tratamentul pacienților români. Este vorba despre 12 medicamente care tratează, în principal, afecțiuni oncologice și hematologice. Vreau să subliniez faptul că acesta este un prim pas și că, pe măsură ce vor fi evaluate noi molecule la Agenția Națională a Medicamentului, ministerul va iniția noi hotărâri de Guvern pentru ca pacienții să aibă acces la cât mai multe tratamente noi", a spus Bodog, la o dezbatere, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a spus că negocierile pentru contractele cost-volum pentru tratamentul hepatitei C stadiul F4 cu interferon free se vor finaliza până la sfârșitul lunii februarie, a declarat marți ministrul Sănătății, Florian Bodog, la o dezbatere publică.El a precizat că pentru celelalte stadii — F2, F3 — negocierile vor fi terminate la mijlocul lunii martie.

Directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a declarat că negocierile pentru tratamentul bolnavilor cu hepatită C sunt în curs de desfășurare.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray