2020-04-07 00:30

Vești bune pentru energeticienii de la Termocentrala Mintia: Își vor primi salariile restante

 |  19:00
Vești bune pentru energeticienii de la Termocentrala Mintia: Își vor primi salariile restante

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunțat că cei peste 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia îşi vor primi avansurile restante la salariul pe luna decembrie în cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie, iar agentul termic va fi livrat, în continuare, fără probleme, în municipiul Deva.

De asemenea, în cursul dimineţii de luni, 6 ianuarie, la termocentrala Mintia va fi prezentă conducerea CEH pentru a asigura o comunicare "cât mai corectă şi mai eficientă" între salariaţi şi administraţie, precum şi pentru prezentarea soluţiilor la care s-a ajuns în cazul termocentralei, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Hunedoara.

În cadrul întâlnirii de la sediul Prefecturii Hunedoara, la care au luat parte reprezentanţii conducerii CEH, cei ai principalelor sindicate şi cei ai conducerii Primăriei Deva, au fost analizate cauzele şi soluţiile prin care să fie rezolvată problema întârzierii avansurilor către o parte ai angajaţilor CEH.

"În urma situaţiei prezentate a reieşit că drepturile salariale, prevăzute a fi fost acordate angajaţilor CEH în 30 decembrie, au fost plătite parţial din cauza sumelor insuficiente existente în contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaţilor din subteranul Văii Jiului. Astfel, nu au primit aceste drepturi băneşti energeticienii de la Mintia şi Paroşeni, precum şi personalul administrativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara", se arată în comunicat.

Prefectul judeţului Hunedoara a cerut şi informaţii privind o eventuală întrerupere a furnizării agentului termic în municipiul Deva, posibilitate prevăzută într-un comunicat al Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", de la Termocentrala Mintia, emis în cursul zilei de vineri, 3 ianuarie.

"Atât administratorul special al termocentralei, cât şi directorul Complexului şi cel al Termocentralei Mintia au precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, atât aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului, cât şi plata drepturilor salariale vor fi asigurate la timp", se arată în postarea Prefecturii Hunedoara.

La discuţiile ce au avut loc la sediul Prefecturii Hunedoara au luat parte liderii Sindicatului Liber Independent "Electrocentrale Deva - Mintia" (SLIED) şi ai Sindicatului "Muntele" din Valea Jiului. Reprezentanţii Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara" nu a fost prezenţi la întâlnire, deşi conducerea Prefecturii susţine că au fost invitaţi la discuţii.

Sindicatul "Solidaritatea Hunedoara" a solicitat vineri intervenţia Guvernului în analiza situaţiei economice de la de la Termocentrala Mintia, conducerea organizaţiei sindicale atrăgând atenţia asupra lipsei unui stoc de cărbune pentru perioada de iarnă, ceea ce afectează producţia de energie electrică, dar şi plata drepturilor băneşti.

Sindicaliştii au cerut ca reprezentanţii guvernului să se deplaseze la termocentrala Mintia în perioada 6-10 ianuarie pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea activităţii la acest producător de energie electrică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine