2020-04-07 08:47

Vești pentru șoferii cu permis de categoria B

 |  23:16
Vești pentru șoferii cu permis de categoria B

Conform unui proiect de lege depus în Parlament, șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3. Conducătorii auto trebuie să respecte două reguli: să aibă peste 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

Iniţiativa aparţine deputaţilor Partidului Social Democrat Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru și prevede completarea legii circulației pe drumurile publice.

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă" se notează în proiect.

Cei doi deputaţi susţin faptul că în mai multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine