2019-10-14 09:20

Vezi câţi CÂINI a fost EUTANASIAŢI anul trecut în România

 |  18:22
Vezi câţi CÂINI a fost EUTANASIAŢI anul trecut în România

Din cei aproximativ 4.000 de câini capturaţi anul trecut pe domeniul public din România, 1.000 au fost eutanasiaţi, 2.000 au fost adoptaţi, în timp ce alţi 1.000 se află încă în adăposturi, susţine directorul General al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Cristian Bogdan Treeroiu.

Acesta a mai precizat că aproximativ zece la sută dintre câinii adoptați au fost găsiți ulterior în stradă. "În legislație ne este permis să prelungim durata de viață a animalelor aflate în adăpost și am făcut acest lucru. (...) În 2016, aproximativ o mie (au fost eutanasiați — n.r.), deoarece nu au fost adoptați, chiar și după prelungirea șederii în adăpost", a spus Treeroiu, care a adăugat că adopția animalelor a fost încurajată prin intermediul paginilor de Facebook, dar și prin târgurile organizate la sfârșit de săptămână.

“O ţară care îşi omoară animalele e o ţară barbară

Reprezentanta Mișcării Dreptate pentru Animale, Cosmia Cerva, susţine că Municipalitatea trebuie să pună un accent mai important pe sterilizarea câinilor: "O țară care își omoară animalele e o țară barbară. De ce nu discută cu ONG-urile? ONG-urile din toată lumea aceasta au găsit soluții pentru animale. Soluția este sterilizarea, nu capturarea. Oricât ar captura ei... Dacă ei acum capturează și lasă în stradă o cățea care fată de două ori pe an... Doi câini ajung într-un an 30 de câini. (...) Știți câte milioane de euro a alocat Primăria Capitalei? Peste 20 de milioane de euro. Dacă din banii ăștia măcar cinci milioane, dar eu zic că e mult cinci milioane de euro, se alocau pentru sterilizare...".

Firea a mers la adăpostul din Bragadiru

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost vineri în vizită la adăpostul din Bragadiru şi și-a anunțat intenția de a verifica și condițiile în care stau câinii în centrele din Pallady și Mihăilești, notează Agerpres. "Vrem să ajutăm cât mai mult pentru ca aceste animale să fie adoptate, iar dacă nimeni nu dorește să le ia spre adopție, să aibă condiții decente în aceste adăposturi. Sunt dispusă să ținem legătura cu toți cetățenii care doresc să se implice, cu toate fundațiile, organizațiile, consilierii, pentru ca acești câini fără stăpân să fie preluați de familii, pe lângă curți, iar dacă rămân în aceste adăposturi, condițiile să fie decente", a declarat Firea.

Ea a precizat că bugetul anual alocat protecției animalelor este de aproximativ două milioane de euro, dar a subliniat că Municipalitatea va aloca sumele necesare pentru ca adăposturile să fie igienice și să asigure confortul necesar. Gabriela Firea a subliniat că nu este de acord cu eutanasierea câinilor, opinând că o astfel de măsură, chiar dacă este legală, reprezintă "un tratament crud". "Din punctul meu de vedere trebuie să intensificăm aceste operațiuni de adopții, să fie cât mai mulți câini adoptați de familii sau de anumite instituții pentru îngrijirea bătrânilor, cămine de copii, pentru că au mare nevoie de interacțiune. Doar când sunt cazuri foarte grave, de boală, moment în care un câine suferă — doar atunci, poate, dacă un medic decide, să se aplice această măsură extremă. Putem să realizăm investiții, să se extindă chiar și acest spațiu sau altele, se pot construi și amenaja, astfel încât să nu se treacă imediat la măsura care, chiar dacă este legală, este crudă, din punctul meu de vedere", a încheiat primarul general.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray