2020-04-08 13:07

Viața la bloc: președintele asociației de proprietari are dreptul să intre în orice apartament, fără acordul proprietarului

 |  13:19
Viața la bloc: președintele asociației de proprietari are dreptul să intre în orice apartament, fără acordul proprietarului

Prevederea este cuprinsă în Legea asociațiilor de proprietari (190/2018), iar cei care se opun riscă amenzi usturătoare. Acest lucru este posibil, însă, doar în anumite situații și în baza unui preaviz motivat.

Legea asociațiilor de proprietari obligă pe proprietarii de apartamente să permită accesul unor reprezentanți ai asociației în locuință în cazul unor situații de urgență sau pentru a realiza o serie de lucrări de reparații. Accesul se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, cu cinci zile înainte pentru construcții/reparații sau cu 24 de ore pentru situații de urgență.

În caz de refuz, dacă situațiile pentru care se solicită accesul aduc prejudicii celorlalți vecini, proprietarul poate răspunde civil și penal. Conform legii, aceștia pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei, de către Poliția locală.

Pe de altă parte, în cazul în care lucrările efectuate produc daune materiale proprietarilor care au permis accesul în apartament, vor fi despăgubiți de  asociația de proprietari, din fondul de reparații. În cazul în care lucrările de intervenție au fost făcute de o persoană fizică sau de o firmă, iar proprietarul a fost prejudiciat, pagubele vor fi acoperite de persoana sau firma respectivă - mai prevede legea menționată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06Parerea ta...

MARINELU
06 Mar 2020

Iar ati incurcat borcanele profesionistilor repetenti! Legea 190/2018 nu are legatura cu asociatiile de proprietari. Poate legea 196/2018. Si nu scrie nicaieri aberatia ca presedintele asociatiei poate intra in orice apartament fara acordul proprietarului. Lasati-va de meserie. Poate angajeaza Gigi Becali ceva la stana.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine