2019-12-06 05:59

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea: RATB se poate descurca cu banii din subvenţia Primăriei Capitalei

 |  18:04
Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea: RATB se poate descurca cu banii din subvenţia Primăriei Capitalei

Blocarea conturilor RATB a îngrijorat opinia publică. Îngrijorarea populaţiei era dacă se opreşte sau nu funcţionarea vehiculelor RATB. Ziarul PUTEREA a încercat să afle mai multe, dar directorul general Vincenţiu Dan Antonescu este în concediu pentru 3 săptămâni. Locţiitoarea acestuia, directorul comercial Ileana Savu s-a demonstrat necomunicativă cu presa şi nu are obiceiul să răspundă la telefon. “În niciun caz nu cred că se va ajunge la oprirea circulaţiei. RATB nu recunoaşte suma pretinsă de ANAF şi că a contestat-o în instanţă. Regia poate utiliza pe termen scurt contul din trezorerie în care intră banii din subvenţia de la Primăria Capitalei. Acum, primarul general Sorin Oprescu trebuie să achite subvenţia ca să funcţioneze transportul public. Din câte ştiu, RATB nu are facturi restante. Pe termen scurt, regia se poate descurca cu banii din subvenţia Primăriei Capitalei, în valoare de 545 de milioane pe an.

În privinţa amenzii de 15.000 de lei pe care RATB a primit-o zilele trecute de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, RATB caută elementele pe care le va putea contesta, dar restul de bani vor fi recuperaţi de la cei care nu şi-au făcut treaba”, a declarat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

Regia Autonomă de Transport București recunoaşte că ANAF a i-a blocat contul bancar principal şi sumele care urmează să fie încasate în următoarele zile. La data de 20.07.2015, RATB se înregistra cu datoria de 272.431.800 lei. Suma este rezultatul unui control mai vechi al Curţii de Conturi, care arată că pentru gratuităţile acordate pensionarilor, elevilor şi studenţilor, RATB trebuie să plătească TVA, în baza Hotărârii C.G.M.B. nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013. Contul blocat de ANAF este alimentat cu bani din vânzarea tichetelor de călătorie şi din publicitate. Din acest cont se plătesc şi salariile şi se alimentează cu carburant vehiculele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray