2020-02-28 17:54

Victor Ciorbea s-a TREZIT! Avocatul Poporului s-a SESIZAT privind votul din DIASPORĂ

 |  18:19
Victor Ciorbea s-a TREZIT! Avocatul Poporului s-a SESIZAT privind votul din DIASPORĂ

La nici o zi după condamnarea lui Liviu Dragnea, Victor Ciorbea pare să se fi trezit din amorțeală. Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu și va cere informaţii de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la ministerele de Externe și Interne privind modul în care s-a desfășurat votarea în dispora.

Sesizarea vizează posibila încălcare a articolelor 7 şi art. 36 din Constituţie privind românii din străinătate şi dreptul de vot, iar demersul a fost inițiat după apariţia informaţiilor din presă, precum şi a unor petiţii primite de la persoane fizice.   Avocatul Poporului spune că va solicita informaţii de la Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul de Interne, precum şi de la ambasadele României din statele în care s-au semnalat probleme.     De asemenea, vor fi solicitate puncte de vedere de la autorităţi "în legătură cu măsurile necesare pentru a înlătura situaţiile similare în cazul viitoarelor alegeri, dar şi cu privire la oportunitatea introducerii votului prin corespondenţă şi a votului electronic, ca metode de creştere a eficienţei procedurii de exercitare a votului".               "În funcţie de informaţiile şi documentele puse la dispoziţie de autorităţile publice sesizate, Avocatul Poporului poate identifica, în ansamblu, împrejurările care au generat disfuncţionalităţile ce au condus la imposibilitatea exercitării dreptului la vot de către cetăţenii români aflaţi în străinătate. Scopul implicării Avocatului Poporului este acela de a determina dacă imposibilitatea exercitării dreptului de vot de către cetăţenii români din străinătate s-a datorat unor lacune în legislaţie şi/sau unor aplicări defectuoase ale legii de către autorităţile publice cu rol în asigurarea desfăşurării alegerilor şi de a propune remediile legale în vederea evitării, pe viitor, a repetării unor asemenea situaţii", mai transmite Avocatul Poporului.   Avocatul Poporului precizează că va examina cadrul legislativ intern, jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi legislaţia europeană în materie electorală, iar dacă va constata lacune în legislaţie sau cazuri grave de nerespectare a legilor, va întocmi un raport special care va fi prezentat Parlamentului, Guvernului şi preşedintelui, în care va propune măsuri "pentru garantarea dreptului la vot al tuturor cetăţenilor români din străinătate".

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-28Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Mai 2019

bataia de joc din Diaspora nu poate sa ramana asa la nesfarsit..cine a facut porcarii va trebui sa dea socoteala pentru ele
NEGRO
28 Mai 2019

Siunecuristul Victor Ciorbea nu s-a trezit. Dumnealui doarme in continuare. Ceea ce s-a intamplat in diaspora poate sa-i tulbure somnul. Or somnul domnului Victor Ciorbea este platit cu varf si indesat. Nu cu banii PSD-ului ci cu banii nostri. Or atunci cand nu-l vom mai plati, sinecuristul va suferi. Aici este problema cu acest somnambul. Ce se va fi intamplat cu acesta diaspora care-i tulbura somnul cel de moarte? Iata marea problema a acestui impresionant defunct! Mestere, ai adormit destul in iunalta functie, mai lasa si pe altii, poate vor face ceva. Mergi in mausoleul privat al dumitale, ca nu te va deranja nimeni. Nici macar diaspora, dupa ce PSD-ul dumitale a ajuns praf si pulbere!
TRADATORI DE TARA
29 Mai 2019

MORTI MATI DE TRADATOR . BLESTEMATA MATA CARE TEA FACUT HANDICAPAT DIN BURTA SI NASTERE . TRADATORILE ACUM AI TIMP , NU ESTI PLECAT IN AMERICA CU AFACERI SI TRANSFER DE BANI LA FITA ? II LINGEAI SULA LUI LUI TERENTE CU 100 FEMEI IN IATAC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine