2020-07-10 17:15

Victor Ciorbea: Sediul Avocatului Poporului este insuficient și impropriu desfășurării activității

 |  15:11
Victor Ciorbea: Sediul Avocatului Poporului este insuficient și impropriu desfășurării activității

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a precizat, într-un comunicat de presă, că sediul instituției este insuficient și impropriu desfășurării activității de către personalul existent.

"O problemă stringentă, rămasă nerezolvată, a cărei soluționare consider că este absolut necesară în anul 2015, se referă la atribuirea unui sediu pentru instituția Avocatul Poporului. Aceasta deoarece actualul sediu este insuficient și impropriu desfășurării activității de către personalul existent. Urgența soluționării acestei cerințe este cu atât mai mare în condițiile înființării noului domeniu privind prevenirea torturii", a precizat Victor Ciorbea, potrivit unui comunicat de presă.

Avocatul Poporului a mai menționat că și în 2014 instituția Avocatul Poporului și-a îndeplinit rolul de apărător al drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raport cu autoritățile publice și a desfășurat, în acest scop, o activitate susținută.

Potrivit lui Victor Ciorbea, crearea domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detenție a constituit un demers extrem de important în procesul de îmbunătățire a activității AP ca apărător al drepturilor omului, însă nu cel din urmă și nu cel mai greu pas.

"Urgența demarării activității de prevenire a torturii în locurile de detenție a impus, pe parcursul lunilor ce au urmat, o serie de măsuri pregătitoare, menite să asigure constituirea și funcționarea viitoarelor structuri. În consecință au fost realizate numeroase întâlniri cu colegiile de specialiști (medici, psihologi, asistenți sociali, sociologi etc.) și cu organizațiile neguvernamentale, în vederea selectării colaboratorilor externi ai instituției, care împreună cu reprezentanții instituției Avocatul Poporului vor pune în practică noile atribuții conferite prin lege instituției, între care efectuarea de vizite anunțate sau inopinate în locurile de detenție, într-o structură tripartită: Reprezentanți ai Avocatului Poporului - specialiști - reprezentanți ai ONG-urilor", a afirmat Victor Ciorbea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz