2020-01-24 13:06

Victor Ponta: Agresiunile precum cea asupra băiatului rom român din Franţa trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

 |  07:31
Victor Ponta: Agresiunile precum cea asupra băiatului rom român din Franţa trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seara, că agresiunile precum cea asupra băiatului rom român, care a fost bătut în Franţa până a ajuns în comă, trebuie pedepsite "cu cea mai mare duritate". Prim-ministrul a ţinut să precizeze că autorităţile franceze au reconfirmat poziţia lor de condamnare a acestei fapte.

"Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate", a precizat premierul Victor Ponta, la Sinaia, la finalul unui dineu oferit de Casa Regală la Castelul Peleş.

Premierul Victor Ponta a afirmat că a avut marţi seară, a avut o convorbire cu premierul Franţei, care i-a transmis poziţia oficialilor de la Paris, de condamnare a agresiunii faţă de tânărul cetăţean român.

"(Premierul francez - n.r.) mi-a confirmat oficial poziţia preşedintelui francez şi a sa, de condamnare fermă a unor asemenea gesturi şi intenţie foarte clară de a stabili vinovaţii şi de a-i sancţiona", a precizat premierul.

Victor Ponta a mai spus că "în faţa unor asemenea situaţii reacţia politică la cel mai înalt nivel este foarte clară, de condamnare publică şi sancţionare fără niciun fel de ezitare a vinovaţilor".

Procurorul responsabil de dosar, Sylvie Moisson, a declarat că agresarea tânărului român de etnie romă la Paris este "un act de barbarie" legat de o "răzbunare", incidentul "neputând fi redus la antagonismul între două comunităţi".

"Este vorba de un act de barbarie, de o linşare, atribuibile unui grup de indivizi. Mobilul este răzbunarea privată", a precizat procurorul Sylvie Moisson într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Un adolescent român de etnie romă în vârstă de 16 ani este în comă după ce a fost bătut de 12 indivizi care îl suspectau de furt dintr-un apartament. Adolescentul a fost găsit vineri seară în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

Din primele elemente ale anchetei, adolescentul a fost răpit de un grup de indivizi, numărul acestora nefiind stabilit încă în mod cert.

Incidentul a avut loc în urma unui jaf.

"Daunele se reduc la câteva bijuterii, pentru că hoţul a fost pus pe fugă de un martor. A fost făcută o descriere care poate corespunde cu semnalmentele adolescentului sechestrat, bătut şi lăsat aproape mort în apropierea locului de unde a fost răpit. Este vorba de represalii bazate pe zvonuri", a precizat procurorul.

Darius a fost lovit de multe ori în zona capului şi avea plăgi la mâini şi genunchi. Băiatul se află de vineri la reanimare şi are "importante leziuni cerebrale care implică în continuare pronosticul vital, iar cadrele medicale încă nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale de sănătate", potrivit procurorului.

Acesta a mai spus că „a fost iniţiată o anchetă pentru tentativă de omor voluntar şi răpire în grup organizat”. 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-18Parerea ta...

SAIDAC
18 Iun 2014

Ce sa comentez?!
ADELA MOCAN
19 Iun 2014

Acest act a fost dirijat de cineva..a fost un act de barbarism ..pe fonduri de rasism si putere..a unui cartier..care este vizat de multi ani în care traficantii de droguri îsi desfăsoră activitătile..si românii nu sînt băgati în seamă ...ruşine franteii
MARIA TINKA
19 Iun 2014

Da dacă ei zice că a furat "trebuia săl dea pe mîna politiei...nu săl ia dela domiciliu înarmati si si săl omoare..eu zic ca fost o ură de rasă..si este mari infractori negri din sait denis franta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine