2020-07-10 15:33

Victor Ponta: Europa spune că România nu are o problemă cu carnea de vită. Probabil Rusia greşeşte

 |  06:59
Victor Ponta: Europa spune că România nu are o problemă cu carnea de vită. Probabil Rusia greşeşte

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, că toată lumea din Europa afirmă că România nu are o problemă cu carnea de vită, ci doar Rusia susţine acest lucru. Prim-ministrul a ţinut astfel să precizeze că cel mai probabil, cei care greşesc sunt autorităţile ruseşti.

"A informat şi preşedintele ANSVSA dacă, respectând toate procedurile europene, care sunt foarte stricte, toată lumea din Europa spune că România nu are nicio problemă şi doar Rusia constată că avem o problemă, probabil că cei care greşesc sunt autorităţile din Rusia", a precizat premierul Victor Ponta, fiind întrebat despre subiectul legat de interzicerea importurilor de bovine, carne de vită şi produse derivate din România.

Autoritatea sanitar-veterinară din Rusia, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că interzice importurile de bovine, carne de vită şi produse derivate din România, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine", cunoscută sub numele de boala vacii nebune. Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat, că există o suspiciune de "caz atipic", care a fost depistat la o singură carcasă.

"Suntem în anchetă de aproximativ o lună şi jumătate legat de acest caz, însă nu putem vorbi de o evoluţie a acestei boli pe teritoriul României. Dacă la finalul anchetei, ce presupune şi teste în laboratorul de specialitate din Marea Britanie, se confirmă că este vorba despre un caz atipic, acesta nu se ia în considerare şi nu se poate vorbi despre un pericol cu privire la siguranţa alimentară a populaţiei", a spus Vladimir Mănăstireanu, pentru Mediafax.

Preşedintele ANSVSA a precizat că în momentul de faţă, din informaţiile pe care le deţine, situaţia "nu e foarte gravă". El a subliniat faptul că este vorba despre un "caz atipic", care nu este luat în considerare la nivel european şi, implicit, nici în România.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz