2019-07-19 05:12

VICTORIE! Se INAUGUREAZĂ 12 km de autostradă

 |  17:38
VICTORIE! Se INAUGUREAZĂ 12 km de autostradă

Lotul trei al Autostrăzii A10, Sebeș - Turda, este finalizat "la cheie" iar constructorul așteaptă recepția lucrării. Vestea proastă este că din cei 12 km doar 8 pot fi utilizați pentru că restul se termină în câmp. Lucrările trebuiau să fie gata de un an însă au fost întârziate din cauza unor șantiere arheologice și a exproprierilor.

Tronsonul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda este complet terminat, până la cele mai mici detalii. De săptămâna viitoare, pe autostrada dintre localitățile Decea și Aiud, județul Alba, s-ar putea să se circule.

Au fost puse la punct şi ultimele finisaje, aşa că traficul poate fi deschis oricând. Mai este nevoie doar de vizita comisiei care face recepţia.

Din păcate, doar 8,5 din cei 12 kilometri dintre Decea și Aiud vor putea fi utilizați, de la nodul Aiud și până la intrarea în Autostrada Transilvania. Ceilalţi 4,5 km se termină în câmp.

Tronsonul 4 al autostrăzii Sebes-Turda este pregătit și el de inaugurare. Şoferii vor putea merge pe autostradă de la Gilău la Aiud.

Pe tronsonul 4 al autostrăzii încă se mai lucrează. Pe o distanță de circa 200 de metri mai trebuie turnat stratul de uzură. Este zona în care au existat alunecări de teren.

În schimb, mai avem de aşteptat pentru tronsoanele 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda. Cel mai optimist termen de finalizare este sfârșitul anului viitor.

La începutul anului, Ministerul Transporturilor își propunea să inaugureze 90 de km de autostradă în 2017. În realitate, bilanțul e mult mai mic. Doar 15 km din lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Deva pe care se circulă din luna martie, la care se pot adăuga cei 12,5 km din lotul 3 al autostrazii Sebeș-Turda.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray