2020-08-09 12:33

Videochatul şi prostituţia înfloresc pe timp de criză. Reţelele de trafic de carne vie fac afaceri în legalitate

 |  18:41
Videochatul şi prostituţia înfloresc pe timp de criză. Reţelele de trafic de carne vie fac afaceri în legalitate

În plină criză,paginile de internet şi ziarele explodează cuanunţuri matrimoniale, în care tinerele oferă relaţii sexuale contracost. Totmai multe fete aleg să practice videochatul. Experţii în sociologie şipsihologie avertizează că atât prostituatele, cât şi practicantele de videochatajung să sufere de anxietate, depresie şi să nu mai aibă încredere în propriileforţe. Multe firme de videochat s-au dovedit şi se dovedesc a fi reţele deprostituţie, potrivit reprezentanţilor poliţiei. Salariile oferite fetelor carealeg să se dezbrace în faţa webcamului sunt cuprinse între 800 şi 1.000 de euro.

Ziarele acordă tot mai multe rubrici de anunţurimatrimoniale în dauna celor auto sau imobiliare. Rubricile de matrimoniale suntîncărcate cu anunţuri ale tinerelor care oferă servicii sexuale contracost. Experţiiîn sociologie sau psihologie susţin că această tendinţă de creştere a cazurilorde prostituţie este rezultatul perioadei de criză economică în care se aflăRomânia. Potrivit psihologilor, starea de nesiguranţă poate determina şi femeice nu au prezentat un comportament deviant să se îndrepte către cea mai vechemeserie din lume. “Bineînţeles că o creştere a număruluide tinere ce aleg să se prostitueze este în legătură directă cu perioada decriză pe care o traversăm. Starea de incertitudine cauzată de lipsa banilor, deşomaj, conduc la un comportament deviant. Există şi cazuri de femei care auales să se prostitueze cu toate că nu au avut un comportament deviant înaintede a se confrunta cu problemele din prezent. Banii obţinuţi de multeprostituate nu sunt doar pentru folosul lor, ci şi pentru copii sau părinţicare au nevoie de ajutor”, ne-a declarat psihologul şisociologul Hanibal Dumitraşcu.

Există însă şi numeroase tinere care au “descoperit”o cale de mijloc, susţin ele, între prostituţie şi o meserie legală, videochatul.Experţii în psihologie susţin însă că tinerele care aleg să se dezbrace în faţawebcamului pot avea parte de aceleaşi probleme ca şi prostituatele. “Şiprostituţia pe internet tot prostituţie este. Eşti expusă şi dacă îţi oferitrupul pe internet. Sigur, nu te expui contactului fizic, asemeni uneiprostituate. Sunt însă indivizi care fac orice să ajungă la persoana pe care ovăd pe internet. Această încredere a tinerelor că ceea ce fac (videochat) nuimplică nici un risc este doar temporară. Conştiinţa lucrează, iar aceste fetevor ajunge să nu mai aibă încredere în propriile forţe. Este o stare creată defaptul că ai ajuns să-ţi vinzi propriul trup. Va apărea o stare deconstrângere. La nivel psihic, atât prostituatele, cât şi practicantele devideochat pot suferi de depresie, anxietate, stare de nelinişte şi neîncredereîn propriile forţe”, ne-a mai explicat Hanibal Dumitraşcu.

PoliţiaCapitalei: Nu asistăm la creşterea prostituţiei,ci la demascarea ei

Reprezentanţii Poliţiei susţin însă că nu asistăm la ocreştere a prostituţiei, ci doar la o “demascare aacestei industrii”. “Nu asistăm la ocreştere a prostituţiei. Prostituţia a explodat în 1990. Acum asistăm lademascarea reţelelor de prostituţie”, ne-a declaratpurtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Acesta recunoaştetotuşi că numeroase firme de videochat s-au dovedit şi se dovedesc a fi reţelede prostituţie. “Fiecare îşi alege calea pe care vrea sămeargă în viaţă. Tinerelor care doresc să se apuce de videochat le dau aceleaşisfaturi ca şi celor care pleacă să se prostitueze în străinătate: săaibă grijă cu cine pornesc la drum. Sunt indivizi care le dau impresia că vorsă le fie prieteni şi apoi le obligă să se prostitueze. Au existat cazuri încare firmele de videochat s-au dovedit a fi de fapt reţele de prostituţie. Şiîncă mai sunt descoperite astfel de cazuri”, ne-a mai spusCiocan.

În pofida numeroaselor avertismente ale autorităţilor,ale mass-mediei şi ale psihologilor, tentaţia banilor “leorbesc pe tinere”, multe dintre ele chiar cu studiisuperioare. “Nu mi se pare atât de rău videochatul. Vorbesc cu un tipşi atât. Eventual îi arăt un sân. Nu am astfel de probleme, cât timp câştigbine. Oricum, nu am o întâlnire directă cu individul”, ne-adeclarat Andreea, o studentă din complexul bucureştean Regie, ce practică videochat.

Site-urile atrag tinerele cu oferte cât mai tentante. Firmele devideochat ademenesc fetele cu salarii cuprinse între 800 şi 1.000 de euro pelună, cameră proprie şi o slujbă “complet legală”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27

Mai multe imagini:
Videochatul şi prostituţia înfloresc pe timp de criză. Reţelele de trafic de carne vie fac afaceri în legalitate
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz