2019-10-23 16:50

Vine IARNA la munte. AVERTISMENTUL salvamontiştilor

 |  15:33
Vine IARNA la munte. AVERTISMENTUL salvamontiştilor

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara trag un semnal de alamă pentru că, în următoarele zile, la munte va cădea lapoviţă şi ninsoare, iar temperaturi vor deveni negative, astfel că turiştii fiind sfătuiţi să fie atenţi la echipamentul pe care îl vor purta în drumeţii.

"La munte urmează câteva zile de ploi însoţite de temperaturi foarte scăzute, sub zero grade Celsius. La altitudini mai mari de 2.000 de metri este posibil să avem chiar minus 2, minus 5 grade Celsius, iar dacă vor fi precipitaţii acestea vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, deoarece este foarte frig", a declarat pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. În cazul în care turiştii vor fi surprinşi pe munte de vremea nefavorabilă, aceştia pot să folosească gratuit refugiile Salvamont, care sunt deschise, cu o singură condiţie. "Sunt refugii în zona de creastă, în zona lacurilor Bucura, Zănoaga, Ştevia, la cabana Pietrele, în Poiana Pelegii şi în zona Buta. Toţi turiştii pot folosi aceste refugii gratuit, singura noastră rugăminte fiind să nu lase gunoiul acolo şi să-l transporte la baza muntelui", a mai spus Bodean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Avertismentul lui Herman van Rompuy De la începutul acestei luni, agenda zilnică este ţinută de scandalul politic generat de demiterea cabinetului Dăncilă, dar şi de campania electorală pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni
21 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray