2019-11-17 17:41

Vino și donează sânge în Parcul Herăstrău de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge

 |  11:34
Vino și donează sânge în Parcul Herăstrău de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge

Florentin Dincă

Toți cei care doresc să doneze sânge sunt așteptați sâmbătă în Parcul Herăstrău, intrarea Charled de Gaulle, acolo unde este amplasat un centru mobil de donare. Evenimentul are loc de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge și este organizat de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge se desfăşoară în acest an sub deviza Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii “Donează sânge pentru cele care dăruiesc viaţa” şi se concentrează pe încurajarea donării benevole de sânge pentru mame şi salvarea a două vieţi în acelaşi timp.

“Sângele este vital pentru pacienţi. Modernizarea sistemului este necesară, dar în paralel trebuie să încurajăm şi donarea de sânge. Am alocat sumele necesare pentru funcţionarea centrelor mobile de donare şi vom face toate demersurile astfel încât să susţinem recoltarea în spitale”, se aratăîntr-un comunicat emis de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Evenimentul îşi propune recunoaşterea şi preţuirea donatorilor de sânge existenţi și promovarea importanţei donării benevole de sânge în rândul populaţiei din România, în vederea creşterii numărului de donatori şi mai ales a fidelizării acestora, potrivit rtv.net. La această acțiune vor fi înmânate diplome de excelenţă celor mai fideli donatori din ultimii ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-14

In legatura cu acest articol...

Donează sânge! Mamele şi nou-născuţii au nevoie de ajutor
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray