2020-01-19 18:06

Viorica Dăncilă anunță cum se reformează Serviciul 112, după cazul Caracal

 |  12:22
Viorica Dăncilă anunță cum se reformează Serviciul 112, după cazul Caracal

Premierul interimar Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, la evenimentul de semnare a proiectului „Multirisc Modul III", cum se va reforma Serviciul 112 după gafele din cazul Caracal.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, peste 9.000 de angajați ai serviciilor de urgență vor urma cursuri de perfecționare și vor fi instruiți să intervină mai eficient pentru salvarea oamenilor aflați în pericol, conform Mediafax.

"Facem astăzi încă un pas decisiv pentru creșterea calității misiunilor de salvare în situații de urgență. Peste 9.000 de angajați ai serviciilor de urgență vor urma cursuri de perfecționare și vor fi instruiți să intervină cât mai rapid și eficient pentru salvarea oamenilor a căror viață este amenințată. În acest program de pregătire intră personal medical din serviciile de ambulanță și unități de primiri urgență și specialiști din inspectoratele pentru situații de urgență. Mai exact, cei care intervin pentru salvarea oamenilor, de fiecare dată când aceștia sunt în pericol. Este încă o măsură guvernamentală, care vine în continuarea demersurilor noastre de dotare cu mijloace de intervenție rapide, cu aparatură și instrumente moderne și de îmbunătățire a legislației în cazul situațiilor critice", a afirmat Viorica Dăncilă la Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București.

"După cum știți, la finalul lunii iulie, a fost semnat Acordul-cadru privind furnizarea de elicoptere ușoare destinate misiunilor de căutare - salvare montană și intervenții medicale de urgență. A fost doar unul din pașii importanți pe care i-am făcut pentru dezvoltarea noului concept al managementului pentru situații de urgență – VIZIUNE 2020. De asemenea, am modificat legislația și am făcut progrese semnificative de îmbunătățire a sistemului național de apeluri de urgență 112. Am mulțumirea că în mandatul meu de prim-ministru am reușit să luăm toate aceste măsuri vitale pentru reducerea timpilor de răspuns și intervenția profesionistă în cazul evenimentelor care amenință viața. Oamenii au nevoie de intervenția rapidă a autorităților. Românii trebuie să aibă încredere că în situații critice, salvatorii sosesc la timp și intervin profesionist. Vreau să le mulțumesc tuturor salvatorilor: medici și asistente medicale, angajați ai inspectoratelor pentru situații de urgență!", a mai declarat premierul interimar.

Viorica Dăncilă a participat la evenimentul de semnare a proiectului „Multirisc Modul III", destinat îmbunătățirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanță, Unităților și Compartimentelor de Primiri Urgențe, Salvamont și Salvaspeo, alături de ministrul fondurilor europene, Roxana Mânzatu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-16Parerea ta...

PERECHE DE CAPUSE
16 Oct 2019

Alte aranjamente . Spalare de bai si aranjare de noi functi . Fara numar
ROMANES
16 Oct 2019

Caracak , miroase a insula Belina . Din aceasta afacere nu se rezolva , niciodata
IONITA POPOV
16 Oct 2019

Numai vorbe goale fara continut, asa cum este acest PSD, care talhareste tot ce are in apropiere! Nu spune nimic despre cum va localiza instantaneu apelantul de la 112! Despre aceasta modernizare, pe care trebuiau sa o faca imediat dupa caderea avionului din Apuseni, nu spune nimic! Va iesi din nou acest Arafat sa ceara "cartele preplatite" nominale dar fara sa spuna ceva despre localizarea instantanee a apelantului la 112, pentru a evita in cel mai scurt timp un nou apel ca in cazul Caracal! Rusine administratie Romania!
COMISARUL PARAIPAN
16 Oct 2019

ce mai reprezinta aceasta maimuta demisa
CETATEAN
16 Oct 2019

E reprezentanta OME Petrom in Romania . Barbasu director la Omw
CETATEAN
16 Oct 2019

E reprezentanta OME Petrom in Romania . Barbasu director la Omw
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray