2019-10-14 11:06

Virusul PESTEI PORCINE AFRICANE a fost confirmat într-un nou JUDEŢ

 |  10:03
Virusul PESTEI PORCINE AFRICANE a fost confirmat într-un nou JUDEŢ

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că virusul pestei porcine africane a fost confirmat la patru porci dintr-o gospodărie din comuna Negraşi, judeţul Argeş. Acestea sunt primele cazuri de îmbolnăviri din acest judeţ.

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din judeţul Argeş s-a întrunit pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli.

"Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit o zonă de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului", arată ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, până în prezent nu au fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploataţii de tip comercial din judeţ. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-03Parerea ta...

# INSPIRATă PESTA
03 Noi 2018

MEGAȘANSĂ : pe TURA lui Daea ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray