2020-01-26 00:56

Voiculescu: Ministerul Sănătăţii a lansat primul registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți

 |  13:32
Voiculescu: Ministerul Sănătăţii a lansat primul registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, cp ministerul pe care îl conduce a lansat primul registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți, acesta urmând a funcționa în cadrul unui program pilot în care sunt incluse maternitățile Polizu, Filantropia și Pantelimon.

"Fiecare persoană testată auditiv va fi inclusă într-un registru electronic național de screening auditiv astfel încât, de acum încolo, să avem o evidență foarte clară a persoanelor hipoacuzice. Suntem bucuroși să anunțăm că lansăm acest registru electronic național de screening chiar astăzi, realizat cu sprijinul GovITHub. Registrul funcționează în cadrul unui program pilot, în care am inclus trei maternități: Polizu, Filantropia și Pantelimon. În cursul anului viitor conținutul acestui registru va fi extins cu datele noi strânse de la toate centrele din țară, unde vom avea cele 335 de aparate de screening audio. Rezultatul va fi că, în aproximativ un an, acest registru va deveni funcțional. Noi vom putea ști în sfârșit câte persoane cu hipoacuzie avem în România", a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai spus că, începând de anul viitor, toți copiii născuți în România în spitalele din sistemul public vor fi testați auditiv încă din maternitate.

"Mai concret, în momentul în care părintele va pleca acasă din maternitate cu nou-născutul va ști cu exactitate dacă acesta are sau nu probleme de auz. Ministerul Sănătății a început deja procedura de licitație pentru achiziția celor 335 de aparate de screening auditiv. Aparatele vor ajunge în toate locurile cheie unde pot fi testați copiii hipoacuzici. Adică în toate maternitățile din România, în spitalele cu secții de pediatrie cu paturi, de terapie intensivă, precum și în toate centrele de diagnostic ORL. În plus vom avea o procedură de testare standardizată. Am elaborat un protocol unic de testare auditivă a nou-născutului, ce va fi adoptat prin ordin de ministru. Protocolul ne arată foarte clar pașii, direcțiile și traseul pacientului hipoacuzic de la depistare și până la diagnosticare", a completat ministrul Vlad Voiculescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-06Parerea ta...

ION CREANGA.
06 Dec 2016

Este valabil si la viitoarea clasa politică?????si pentru noi locuitorii acestei țări și Care aud numai ce vor?????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine