2020-08-13 06:33

Vrancea. Educatoarea filmată în timp ce lovea copiii, cercetată pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe

 |  13:59
Vrancea. Educatoarea filmată în timp ce lovea copiii, cercetată pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe

Poliţiştii au deschis, luni, o anchetă în cazul educatoarei de la o grădiniţă din satul Poiana, judeţul Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vrancea, educatoarea Mihaela Ciornea este cercetată pentru două infracţiuni, şi anume purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.

”Poliţiştii s-au autosesizat şi a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe", a precizat purtătorul de cuvânt IPJ Gorj, Lidia Braşoveanu, potrivit căreia niciun părinte de la grădiniţă nu a depus până acum plângere, transmite Mediafax.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea au demarat anchete în acest caz.

”Luni dimineaţă, o echipă din cadrul ISJ a plecat în teritoriu, la şcoala respectivă, să analizeze situaţia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Silvia Chelaru.

De asemenea, inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului solicită ca educatoarea să nu mai profeseze în timpul verificărilor.

„Am primit sesizare din partea unui părinte. Echipa din cadrul Serviciului de Intervenţie Regim de Urgenţă se află la faţa locului. Strategia noastră a fost se ne ducem la grădiniţă, să fim însoţiţi şi de Poliţia de la postul local şi de referentul din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială. Aceasta este prima abordare, să ne ducem direct la grădiniţă. Avem o poziţie fermă. Măcar o perioadă, până când se definitivează toate cercetările, solicităm ca educatoarea să nu mai susţină ore de curs, cu nicio altă grupă. Vom lua lista tuturor copiilor din grupa respectivă şi stăm de vorbă cu familia să le ofertăm serviciile pentru reabilitare psiho-socio-emoţională, care cu siguranţă are loc în sufletele acelor copii sau a avut loc. Ce am văzut nu are nicio scuză, nu îşi mai poate nimeni imagina că, în anul acesta, se mai întâmplă asemenea treburi. Facem sesizări către ISJ şi către IPJ şi, în opinia noastră, nu credem că doamna mai poate desăvârşi actul educaţional, dar acest lucru rămâne la îndemâna Poliţiei şi a Inspectoratului Şcolar”, a precizat directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Luminiţa Liciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz