2019-08-20 04:04

Wireless gratuit în vehiculele RATB, doar o poveste

 |  12:53
Wireless gratuit în vehiculele RATB, doar o poveste

P24

Manipulare grosolană a primarului general în privinţa introducerii internetului gratuit în mijloacele de transport RATB. Hotărârile de Consiliu General prevăd doar “analiza posibilităţii” facilităţilor de navigare pe internet în timpul călătoriilor cu RATB. Aceeaşi situaţie este şi în cazul introducerii unui sistem de informare a timpilor de aşteptare în staţii.

Afirmaţia Gabrielei Firea potrivit căreia călătorii RATB vor beneficia de internet în autobuze, tramvaie şi troleibuze este fără acoperire. Cel puţin deocamdată.

Cele două hotărâri de Consiliu General dau posibilitatea regiei de transport să comande două studii de analiză pentru introducerea internetului gratuit şi a sistemului de informare privind timpii de aşteptare şi traseele RATB în Capitală.

Cele două hotărâri au fost votate de consilierii generali “în orb”, pentru că ei nu au avut la dispoziţie proiectele. După vot, mulţi aleşi au declarat că nu se cunosc costurile şi că ae fi preferat să fie cumpărate 2-3 autobuze cu banii care se dau pe cele două studii. O estimare a acestor costuri arată că vom cheltui cel puţin 200 de euro/zi/vehicul, pentru cele 1.200 aflate pe trasee, adică peste 7 milioane de euro pe lună. Cheltuielile vin pe fondul în care RATB nu are bani pentru piesele de schimb, care sunt o prioritate.

Introducerea unui GPS pentru aflarea timpilor de aşteptare în staţii este şi mai complicată, deoarece staţiile RATB sunt administrate de Primăria Capitalei, numai refugiile de tramvaie aparţin RATB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray