2020-07-14 03:01

Zaharurile din alimente afectează smalţul dinţilor

 |  16:24
Zaharurile din alimente afectează smalţul dinţilor

Un studiu internaţional despre zaharurile din alimente şi impactul acestora asupra sănătăţii a arătat că zahărul reprezintă un motiv de îngrijorare pentru consumatori, alături de conţinutul de grăsimi şi sare, atunci când vine vorba de alimentaţia de zi cu zi.

Nivelul zaharurilor din alimentaţia zilnică a copiilor îi preocupă şi mai mult pe respondenţii părinţi, o treime dintre aceştia arătându-se „foarte preocupaţi” de acest aspect. Totuşi, când vine vorba de alimentaţia proprie, numai 24% dintre adulţi au declarat că sunt atenţi la acest lucru.

Când vine vorba de impactul zaharurilor asupra sănătăţii, mai mult de jumătate dintre respondenţi cred că acestea au în primul rând o consecinţă asupra siluetei şi greutăţii lor sau se gândesc la diabet sau afecţiuni ale inimii. Doar 20% dintre ei iau în calcul impactul zaharurilor asupra sănătăţii dinţilor. Situaţia este diferită la părinţi însă, 3 din 4 respondenţi cu copii declarând că sunt foarte preocupaţi de efectul zaharurilor asupra danturii copiilor. 

Deoarece toate tipurile de zaharuri consumate zi de zi afectează dinţii la nivelul smalţului, cauzând eroziuni şi carii, pe piaţă există game complete de paste de dinţi împotriva acizilor, cum ar fi Aquafresh® Complete Care, disponibile atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz