2019-11-13 00:04

Zeci de delfini EȘUAȚI pe țărmurile românești de la începutul anului. Principala cauză a MASACRULUI

 |  15:20
Zeci de delfini EȘUAȚI pe țărmurile românești de la începutul anului. Principala cauză a MASACRULUI

Treizeci şi şase de delfini au eşuat de la începutul anului pe ţărmul românesc. În cele mai multe cazuri aceştia au fost găsiți în stare avansată de descompunere, a anunţat marți un ONG. Organizaţia a precizat că, și mai grav, 34 din aceste cazuri s-au înregistrat în perioada de prohibiţie.

Sursa citată menţionează că în timpul perioadei de prohibiţie la calcan se înregistrează cele mai multe cazuri de eşuări, în principal din cauza plaselor pescăreşti tip setcă, în care se prind delfinii şi marsuinii, potrivit News.ro. Perioada de prohibiţie la calcan este între 15 aprilie şi 15 iunie.

“În perioadele de prohibiţie, potrivit monitorizărilor noastre, s-au înregistrat o mare parte din cazurile de eşuări ale delfinilor, cei mai mulţi prinşi în plase pescăreşti.  Lucruri care nu ar trebui să se întâmple, pentru că plasele nu ar trebui să fie întinse, de la bun început, în acele perioade”, a afirmat Marian Paiu, specialist ecolog.

Potrivit celui mai recent studiu, în zona de Nord-Vest a Mării Negre sunt în jur de 100.000 de exemplare, dintre care, pentru zona exclusiv economică a României, sunt estimate peste 19.000 de exemplare.

Reprezentanţii Mare Nostru am precizat că pentru ca aceste eşuări ale definilor să înceteze trebuie ca autorităţile să să stopeze pescuitul în perioada de prohibiţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-19Parerea ta...

RO STAT MAFIOT
19 Iun 2018

DEZASTU PISCICOL ESTE CRIMINAL , EXISTENT MOMENTAN IN DELTA DUNARII SI MAREA NEAGRA ASA CEVA N-A EXISTAT IN ISTORIE..................TOTI CARE AU RASPUNDERE IN ACESTE DOMENII TREBUIE EXECUTATI PE STADIOANE SAU IN PADURI............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray