2019-10-15 20:26

ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară

 |  18:52
ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară

Purtand steaguri stricolore, in jur de 2.000 de persoane au iesit in strada si în centrul Sibiului, protestand faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. La Timisoara, alte mii de oameni striga ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”. Agerpres scrie ca numărul participanților se ridica, în țară, la peste 90.000 de persoane.

Cei care participă la protestul din Sibiu au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje legate de graţiere, amnistie, Guvern, PSD şi CNA. Oamenii scandează ”DNA să vină să vă ia!”, ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi ”Hoţii!”

În jurul orei 18.00 protestatarii au pornit în marş pe mai multe artere ale oraşului, începând cu zona pietonală a municipiului Sibiu.

Traseul aprobat pentru marşul din această seară este mai lung cu câţiva kilometri faţă de cel parcurs duminica trecută. Atunci, protestatarii au mărşăluit doar pe o distanţă de aproximativ cinci sute de metri cât are strada pietonală din centrul oraşului, acum urmează să ajungă şi în cartiere. Protestul de la Sibiu a fost autorizat să se desfăşoare până la ora 19.00, mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi aflându-se în zonă pentru a supraveghea manifestantii.

Pe de alta parte, in Timisoara, oamenii care au iesit in strada au pancarte pe care au scris mesaje ca ”Spunem nu graţierii”, ”Corupţia ucide, dar şi sărăcia ucide”, ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”, ”CNA, fă-ţi datoria” şi strigă lozinci precum ”Fără ordonanţe!”, ”Timişoara cere fără graţiere!”, ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi ”Ole, ole, du-te Ciorbea, lasă-ne!”.

Protestatarii au pornit în marş din Piaţa Victoriei spre Tribunalul Timiş, apoi în faţa sediului DNA şi în faţa Prefecturii Timiş, urmând ca apoi să se întoarcă în Piaţa Victoriei, unde se va încheia protestul. Manifestaţia este autorizată să de desfăşoare până la ora 21.00.

Pentru protestele de astazi, peste 10.000 de oameni şi-au anunţat intenţia de a participa şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Alexandria, Turda şi Râmnicu Vâlcea.

Aproximativ 50 de persoane s-au întâlnit duminică seară si în centrul municipiului Alexandria, în fața Casei de Cultură, în semn de protest față de proiectele de ordonanță care modifică legislația penală.

 Circa 100 de persoane au protestat, duminică seară, în pasajul pietonal Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare, față de intenția Guvernului de a adopta ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale. Potrivit Agerpres, protestatarii au afișat pancarde cu mesaje precum: "Nu amnistiei", "Nu grațierii", "Nu mai vrem pe noi căpușe/Duceți hoții în cătușe", "Protestez pentru că îmi pasă", "Jos labele de pe Justiție", "Rușine PSD".

Peste 200 de persoane protestează, duminică seară, pașnic, pe platoul din fața Prefecturii Galați. Protestatarii au afișat pancarde cu diverse mesaje, precum: "DNA să vină să vă ia!", "Legi pentru cetățeni/Nu pentru politicieni!", "Respect pentru statul de drept".

Ei au scandat: "La închisoare, nu la guvernare", "Nu vrem legislație cu dedicație", "România cere: fără grațiere", "Dragnea, nu modifica legea în favoarea ta".

Protestatarii s-au organizat pe Facebook, evenimentul neavând autorizație din partea Primăriei Galați.

Peste 500 de persoane participă duminică seară si la Ploiești la un marș organizat în semn de protest față de modificările propuse prin ordonanță în domeniul Justiției, manifestanții cerând stoparea corupției.

Manifestanții, care sunt însoțiți de polițiști și jandarmi, strigă: "În democrație, hoții stau la pușcărie!", "Dragnea, nu uita, România nu e a ta!", "Ploieștiul cere fără grațiere!", "DNA să vină să vă ia!", "PSD — ciuma roșie!", aceștia purtând steaguri, dar și pancarte cu mesaje împotriva grațierii.

Autoritățile din Poliesti spun ca acțiunea nu este una autorizată.

Peste 2.000 de constănțeni au pornit, duminică seară, într-un marș către sediul filialei județene a Partidului Social Democrat (PSD), în jurul orei 18,30, după ce inițial s-au întâlnit în fața Prefecturii în urma unui apel lansat pe Facebook, în pagina de eveniment "Constanța protestează împotriva grațierii colective".

In jur de o sută de persoane au protestat duminică seară si la Alba Iulia față de proiectele de ordonanță din domeniul justiției, oamenii exprimându-și nemulțumirea și față de Avocatul Poporului, CNA și de unele posturi de televiziune.

Protestul de la Târgu Mureș a durat două ore, iar pe parcursul acestuia, in jur de 100 de protestatari au afișat o pancartă cu textul "Justiție, nu corupție!", iar în timpul deplasării lor prin centrul municipiului au scandat "Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!".

Dacă în urmă cu o săptămână peste 150 de persoane s-au adunat în centrul Piteştiului, de acestă dată aproximativ 50 de oameni au protestat în stradă, la Piteşti, faţă de intenţia guvernanţilor de a graţia o serie de deţinuţi cu pedepse sub 5 ani, relatează


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29

Mai multe imagini:
ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară
zoom
ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară
zoom
ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară
zoom

ZECI DE MII de protestatari și în Sibiu, Timișoara și alte orașe din țară
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray