2020-02-24 14:01

Zeci de demisii la grădiniţele din Bucureşti, din cauza reducerilor salariale

 |  18:47

FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) sesizează conducerea MinisteruluiEducaţiei că grădiniţele din Capitală funcţionează cu număr redus de personal,după ce zeci de angajaţi şi-au dat demisia din cauza reducerii cu 25 la sută asalariilor. "O parte dintre unităţile de învăţământ preşcolar din Capitalăfuncţionează cu personal subdimensionat, încălcând prevederile legale. Suntgrădiniţe care nu respectă cerinţele Direcţiei de Sănătate Publică, întrucât nuau bucătari, personal de îngrijire, paznici sau personal de întreţinere.Această situaţie a fost provocată de blocarea posturilor devenite vacante înurma demisiilor sau a pensionărilor", arată reprezentanţii FSLI într-uncomunicat de presă.

Potrivitacestora, în sectorul 3 sunt 70 de posturi vacante blocate la nivelulgrădiniţelor, din care 50 au fost eliberate în urma demisiilor şi 20 prinpensionări. De asemenea, sectorul 5 are 62 de posturi vacante, 15 fiindeliberate prin demisii.

"FSLIreclamă neconcordanţa între condiţiile impuse de autorităţile de control alestatului şi cele ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului. Atragem atenţia opiniei publice că din cauza blocării acestorposturi grădiniţele nu-şi pot desfăşura activitatea, iar unele dintre ele riscăsă fie închise. Semnalăm conducerii MECTS că demisiile angajaţilor au fostprovocate de reducerea cu 25% a salariilor. Păstrarea acestui nivel desalarizare, extrem de scăzut, va respinge potenţialii candidaţi pentru ocupareaacestor posturi vacante", au precizat reprezentanţii federaţiei sindicale.

Aceştia aumenţionat că posturile rămase vacante prin demisie sau pensionare sunt blocateautomat, iar în aceste condiţii riscul ca grădiniţele să nu mai poată funcţionaeste mare.

În Capitalăsunt peste 2.900 de educatoare şi 180 de grădiniţe, din care 150 cu personalitatejuridică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine