2020-02-28 17:35

Ziua Porţilor Deschise la Ministerul Aafacerilor Interne (MAI) de 1 iunie, Ziua Copilului

 |  11:09
Ziua Porţilor Deschise la Ministerul Aafacerilor Interne (MAI) de 1 iunie, Ziua Copilului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează luni, de 1 Iunie, Ziua Porţilor Deschise, prilej cu care copiii vor putea urmări exerciţii demonstrative ale jandarmilor şi vor învăţa tehnici de prim ajutor.

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la MAI se desfăşoară luni, între orele 8.00 şi 13.00. Copiii vor fi întâmpinaţi cu standuri expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale.

De asemenea, în cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va premia un copil care şi-a salvat fratele dintr-un incendiu.

Un grup de copii, sub instructajul unor poliţişti de frontieră, va prezenta un set de tehnici de autoapărare, iar un paramedic SMURD va arăta celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.

Cei care vor participa la evenimente vor putea vedea tehnica de intervenţie: maşini şi motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, copiii vor afla mai multe despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic. Vizitatorii îi vor cunoaşte şi pe motocicliştii Poliţiei Rutiere şi pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze şi sediul MAI - sălile de conferinţe, cabinetul ministrului, precum şi balconul central.

Pentru accesul în clădire, copiii peste 14 ani şi adulţii trebuie să prezinte la intrare documentul de identitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine