2020-02-18 18:55

1 martie sau Ziua Mărțișorului. Tradiții și superstiții

 |  20:51
1 martie sau Ziua Mărțișorului. Tradiții și superstiții

Prima zi a lunii Martie, numit și Mărțișor în calendarul popular, vine la români împreună cu numeroase tradiții și superstiții. Fetele primesc mărțișoare de la băieți, dar în Vaslui băieții sunt cei care primesc simbolul primăverii.

De asemenea, părinții le pun copiilor o monedă la gât sau la mână pentru a-i feri de boli și necazuri întregul an. Iată și ce e bine și ce e rău să facem pe 1 Martie:

1. Nu te spala cu apa calda pe fata, la prima ora a diminetii

Primavara trebuie primita cu multa bucurie si seninatate. Se spune ca felul in care traiesti prima zi a primaverii, asa vei fi tot sezonul. Tocmai de aceea, pentru a avea energie si chef de munca inca de la prima ora a diminetii, este recomandat sa te speli pe fata cu apa rece sau cu zapada, daca a mai ramas nea prin curte.

2. Nu uita sa mananci cas dulce si vin rosu

Pe 1 Martie se consuma vin rosu si cas dulce de oaie, doua alimente asociate cu prosperitatea si cu un an agricol bun.

3. Nu te certa cu nimeni

1 Martie este o zi speciala pentru fiecare dintre noi, fapt pentru care e recomandat sa nu ne certam pentru ca o vom tine in dispute pana la toamna.

4. Nu arunca martisorul la finalul zilei

Trebuie sa porti martisorul, daca ai primit, pana la prima inflorire a copacilor sau la prima luna plina din primavara. Martisorul este cel mai cunoscut talisman pentru sufletul oamenilor, un cadou ce poarta noroc daca este purtat la mana, pe partea dreapta si in piept, pe partea stanga.

5. Nu oferi martisoare persoanelor pe care nu le ai la suflet

Martisorul se ofera acelor persoane dragi. Este un cadou care trebuie facut din inima si nu din obligatie. Cei care fac daruri pentru a respecta cutuma (fara s-o inteleaga) vor avea ghinion in dragoste si vor fi partasii certurilor in familie.

6. Nu uita sa iti alegi baba!

Fiecare dintre noi are o baba, o zi de la 1 la 8 martie. Descopera care e baba ta, in functie de luna nasterii tale. De pilda, daca te-ai nascut pe 10, calculul se face asa: 1+0 = 1, deci ziua aleasa va fi chiar 1 Martie, scrie teotrandafir.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-29Parerea ta...

VUGFVGHH
07 Mar 2016

CIUDATTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine