2020-08-07 21:36

31.000 de euro pentru noua serie 3

 |  15:36
31.000 de euro pentru noua serie 3

BMW a lansat în România cea de-a șasea generație din cel mai de succes model din portofoliul său: seria 3. O mașină nouă care urmează conceptul BMW Line deschis de seria 1. Prețul variază de la 25.500 de euro fără TVA pentru modelul 316d și ajunge la 38.250 de euro fără taxe pentru 335i.

Seria 3 a apărut în 1975. Era disponibilă numai în versiunea de caroserie cu trei uşi. Linia a fost desenată de Paul Bracq, designerul care a realizat a doua generaţie din seria 7 și concept-car-ul BMW Turbo. În 36 de ani, BMW a reușit să vândă 12,5 milioane unităţi, cifră care a plasat seria 3 în poziția de cel mai bine vândut model.

Noua realizare păstrează toate elementele clasice de design ale mărcii, de la grila specifică a radiatorului, blocurile optice duble și montantul C până la „Curba Hofmeister”. Linia farurilor a fost alungită până la grila radiatorului. Seria 3 din 2012 este cea mai lungă construităvreodată, cu 4,62 metri, ceea ce se traduce prin 15 mm mai mult spaţiu pentru genunchi în locurile din spate și o capacitate a portbagajului cu 20 litri mai mare. Ecartamentul a fost crescut cu 10 mm, iar ampatament cu 50 mm, ceea ce mărește sportivitatea mașinii.

Gadgeturi hitech

Evident, fiind vorba despre un nou BMW, tehnologiile sunt de ultimă oră. Sistemul Head-up proiectează informaţiile esenţiale într-o imagine color pe parbriz, direct în câmpul vizual al conducătorului. Prețul lui este de 823,39 euro. Pe noua serie 3 pot fi montate şase camere video care transmit semnalul către display-ul central. Trei camere oferă imagini necesare parcării, două sunt utilizate pentru ieşirea din spaţii înguste, iar cea de-a șasea transmite informații care sunt folosite de computerul mașinii pentru o serie de funcții cum sunt avertizarea la părăsirea benzii de rulare, avertizare de coliziune frontală, tempomat cu reglarea vitezei şi o premieră pentru România, sistemul Speed Limit Info. Acesta este folosit pentru a adapta navigația la indicatoarele prezente pe sistemul de drum parcurs. De asemenea, șoferul are la dispoziție o gamă largă de instrumente de comunicare precum Web Radio, Last Mile Navigation, Google Maps Search sau Google Streetview şi Facebook sau Twitter.

Motoare turbo

Și pentru că vorbim despre un BMW, cel mai râvnit lucru se află sub capotă. Noua serie 3 poate fi echipată cu una dintre cele șapte motorizări disponibile, trei pe benzină şi patru diesel. Cel mai puternic este motorul de 3 litri care livrează 306 cai-putere la un consum mixt anunțat de producător de 7,9 litri/1.000 km. Pentru motorul de 2 litri diesel este anunțat un consum de 4,1 litri/100 km în regim mixt. Toate propulsoarele sunt fabricate cu tehnologia TwinPower Turbo și pe toate modele este montat sistemul EfficientDynamics care se traduce prin funcţia Auto Start-Sport, managementul inteligent al componentelor auxiliare electrice și recuperarea energiei la frânare. Tot în echiparea standard în premieră pentru BMW seria 3 există și comutatorul Driving Experince Control cu modul de funcţionare ECO PRO. Acesta schimbă răspunsul cutiei de viteze şi al acceleraţiei, precum şi  modul de funcţionare a sistemelor electrice, putând realiza o economie de combustibil de până la 20%. În premieră pentru acest segment, noul BMW seria 3 este disponibil opţional cu cutia de viteze automată cu opt trepte. Distribuţia între mase între cele 2 punţi este de 50:50. Opţional sunt disponibile direcţia sport variabilă, șasiul Adaptiv M cu amortizoare reglabile sau suspensia M Sport.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz