2020-06-07 00:06

90% dintre români folosesc smartphone-ul acasă și seara

 |  19:19
90% dintre români folosesc smartphone-ul acasă și seara

Cei mai mulți români utilizează smartphone-ul în special acasă, iar momentul zilei în care aceste dispozitive sunt folosite cel mai mult este seara, când oamenii se întorc de la serviciu și se relaxează, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions.

Potrivit studiului, alte locuri în care posesorii de smartphone folosesc acest dispozitiv sunt la serviciu (65%), în mijloacele de transport în comun (64%), pe drum (64%), în cafenele (58%), la restaurante (50%) și chiar la evenimente sociale/petreceri (43%), scrie Agerpres.

Totuși, deși abonamentele și cartelele de telefonie care includ Internet au devenit din ce în ce mai accesibile, 54% dintre utilizatorii de smartphone preferă să se conecteze la Internet prin intermediul rețelelor wireless.

"Deoarece smartphone-ul a devenit o extensie a noastră, mediul mobil a început să aibă o importanță vitală în strategiile oamenilor de marketing, care includ în promovarea serviciilor și produselor companiilor elemente de engagement special create pentru a targeta consumatorii. Aceștia sunt încurajați să apeleze la un spectru larg de conținut digital, care presupune concursuri, imagini, aplicații interactive, toate menite să mențină consumatorul permanent conectat și interesat de brand-ul promovat", a declarat Andrei Cânda, managing partner iSense Solutions.

Numărul de activități diferite pe care utilizatorii le realizează pe smartphone cel puțin o dată pe zi a crescut de la 8 în 2014 la 9 în 2016. Cele mai comune utilizări ale telefonului, exceptând vorbitul și trimisul sms-urilor, sunt accesarea site-urilor web (87% dintre deținătorii de smartphone practică această activitate zilnic în 2016, față de 68% în 2014), a rețelelor sociale (85% în 2016 vs. 64% în 2014) și a e-mailului (79% în 2016 vs. 65% în 2014).

De asemenea, românii folosesc smartphone-ul pentru a vorbi pe chat, pentru a realiza și edita poze, pentru a se juca sau pentru a asculta muzică.

În ceea ce privește conținutul video, 82% dintre utilizatorii de smartphone urmăresc videoclipuri pe telefoanele lor. Dintre aceștia, 66% preferă să le vadă pe site-urile online, iar 55% prin diferite aplicații, precum YouTube, Facebook, Instagram, 9GAG și Snapchat. Cele mai urmărite sunt clipurile muzicale (77%), urmate de cele funny (73%) și de tutoriale (47%).

Studiul mai arată că românii obișnuiesc să folosească telefonul inteligent atunci când privesc la televizor (68%), mănâncă singuri (60%), ascultă radio (54%), folosesc Internetul pe PC/laptop/tablet (51%) sau când citesc o carte sau un ziar în format fizic (19%). Mai mult, aceste medii îi pot determina să caute mai multe informații pe smartphone, cele mai convingătoare canale în acest sens fiind TV-ul (48% dintre utilizatorii de smartphone au căutat cel puțin o dată informații pe acest dispozitiv în urma vizionării unui lucru interesant la TV) și internetul (46%).

Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions, special pentru Mobifest, pe un eșantion de 1.029 de respondenți. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta între de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar culegerea datelor a fost realizată în perioada 2-5 aprilie 2016. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3,06%, la un nivel de încredere de 95%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine