2019-07-20 12:41

A murit COLO! Câți ani avea cea mai bătrână GORILĂ captivă

 |  10:42
A murit COLO! Câți ani avea cea mai bătrână GORILĂ captivă

Colo, prima gorilă născută în captivitate, care a devenit apoi cel mai bătrân reprezentant cunoscut al speciei sale, a murit la vârsta de 60 de ani. Colo traia in Grădina Zoologica din Columbus, capitala statului american Ohio.

Colo a fost găsită moartă marți dimineață în țarcul său, a anunțat într-un comunicat Columbus Zoo and Aquarium. Ea s-a născut la 22 decembrie 1956 și au mai trecut cinci ani din acel moment înainte ca o altă gorilă să se nască în captivitate în SUA.

Parcul zoo a sărbătorit aniversarea de 60 de ani a lui Colo luna trecută, după ce la 3 decembrie primatei i s-a extirpat o tumoare malignă de sub braț. Ea era cea mai în vârstă gorilă cunoscută și a depășit prognoza de viață obișnuită pentru specia ei cu peste două decenii, a declarat Patty Peters, o purtătoare de cuvânt a parcului zoo.

Potrivit sursei citate, gorila nu prezenta semne de boală, iar luni a avut circa 13.000 de vizitatori. "Erau rânduri de oameni. A interacționat cu vizitatorii întreaga zi", a spus Peters, citat de Agerpres.

Colo a fost mama a trei gorile, bunica a 16, străbunica a 12 și stră-străbunica a trei. Cea mai mare dintre progeniturile sale, Emmy, a fost prima gorilă de a doua generație care s-a născut într-un parc zoo, iar nepoata ei Cora a fost prima de a treia generație născută în captivitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray