2020-04-07 01:09

A murit actriţa Lucia Mureşan, una dintre 'vocile' Teleenciclopediei

 |  18:03
A murit actriţa Lucia Mureşan, una dintre 'vocile'  Teleenciclopediei

LuciaMureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia",a murit duminică noaptea, la Cluj, la vârsta de 72 de ani, au declarat pentruMEDIAFAX reprezentanţii Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii"Spiru Haret" din Bucureşti, unde actriţa era decan.

LuciaMureşan se retrăsese la Cluj de circa o lună.

Ea a fostdecan şi profesor la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii "SpiruHaret" din Bucureşti din 2002.

Lucia Mureşans-a născut pe 31 ianuarie 1938. După absolvirea Institutului de Artă Teatralăşi Cinematografică, ea a fost repartizată la Piatra Neamţ împreună cu toatăpromoţia, unde au înfiinţat Secţia de Teatru. După un an, Mureşan a plecat laCluj şi, ulterior, a dat examen la Teatrul Nottara din Bucureşti.

LuciaMureşan a jucat în peste 100 de spectacole de teatru, pe scenă, teatruradiofonic şi de televiziune şi în circa 15 filme. A jucat în filme precum"Still Center/ Buricul pământului", de Carina Tautu (2005),"Raport despre starea naţiunii", de Ioan Cărmăzan (2004), "Uneplace parmi les vivants", de Raoul Ruiz (2003), "Divorţ... dindragoste", de Andrei Blaier (1991) şi în seriale de televiziune -"Corps et âmes" (2003) şi "Natures mortes" (2000).

Ea a fostcăsătorită timp de 40 de ani cu fotograful Ion Miclea, cunoscut dreptfotograful lui Nicolae Ceauşescu.

Totodată,Lucia Mureşan a fost cetăţean de onoare al Sebeşului.

"Teleenciclopedia",unul dintre cele mai cunoscute brand-uri ale Televiziunii Publice, a sărbătoritîn luna mai 45 de ani de emisie. Printre "vocile" care au însufleţitmiile de texte, devenind parte integrantă a "mărcii Teleenciclopedia"se numără, alături de Lucia Mureşan, Mariana Zaharescu, Adela Mărculescu, IrinaPetrescu, Sanda Ţăranu, Ruxandra Sireteanu, Carmen Movileanu, Florian Pittiş,Dinu Ianculescu, Ludovic Antal, Sorin Balaban, Ion Caramitru, SilviuStănculescu, George Oancea, Traian Stănescu, Mircea Neacşa, Mihai-Gruia Sandu,Petru Mărgineanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine