2020-02-25 21:32

Abonaţii Facebook obţin la examene rezultate cu 20% mai mici decât cei care nu intră pe site-studiu

 |  18:24
Abonaţii Facebook obţin la examene rezultate cu 20% mai mici decât cei care nu intră pe site-studiu

Studenţiicare folosesc reţeaua de socializare Facebook în timp ce învaţă obţin notesemnificativ mai mici comparativ cu cei care nu fac acest lucru.

Potrivitunui studiu, elevii care în timp ce învaţă folosesc reţeaua Facebook sau doarau site-ul deschis pe computer au rezultate la examene cu 20% mai mici decâtcei care nu utilizează reţeaua socială.

Cercetătoriiconsideră că rezultatele acestui studiu infirmă teoria conform căreia creierultinerilor este mai bun pentru efectuarea unui număr mai mare de sarcini înacelaşi timp.

"Problemaeste că majoritatea oamenilor ţin deschis Facebook sau alte reţele desocializare, e-mail-urile sau programele de mesagerie instantă în timp ce facalte lucruri. Studiul nostru, precum şi alte lucrări anterioare, sugerează căîn timp ce oamenii cred că efectuarea mai multor lucruri în acelaşi timp îiajută să facă mai mult într-un timp mai scurt, adevărul este că au nevoie demai mult timp pentru a-şi duce la bun sfârşit sarcinile şi fac şi mai multegreşeli", a declarat autorul studiului, profesorul Paul Kirschner.

Echipaprofesorului Paul Kirschner a studiat comportamentul a 219 studenţi cu vârstecuprinse între 19 şi 54 de ani de la o universitate americană.

Studenţiicare nu folosesc Facebook au declarat că petrec mai mult timp învăţând. Astfel,ei petrec cu până la 88% mai mult timp studiind în afara clasei comparativ cuabonaţii Facebook. Pe de altă parte, trei sferturi dintre abonaţii reţelei desocializare au declarat că nu consideră că timpul pe care îl petrece pe acestsite le afectează performanţele academice. Numai un sfert dintre abonaţiiFacebook care au participat la studiu au declarat că site-ul are un efectnegativ asupra lor şi îi determină să îşi amâne munca.

Kirschnera specificat că scopul studiului nu este "demonizarea" Facebook, cidemonstrarea faptului că toate reţelele de socializare distrag atenţiastudenţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine