2020-07-10 04:16

Actriţa Tamara Buciuceanu, decorată de Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Steaua României

 |  13:11
Actriţa Tamara Buciuceanu, decorată de Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Steaua României

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de decorare a actriţei Tamara Buciuceanu-Botez cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale".

Decoraţia acordată de şeful statului actriţei Tamara Buciuceanu-Botez reprezintă cea mai înaltă distincţie a statului român.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler Tamarei Buciuceanu-Botez, "în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale".

Decorarea actriţei a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Tamara Buciuceanu, supranumită "doamna comediei româneşti", este una dintre figurile legendare ale teatrului de gen. A jucat şi în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". De asemenea, Tamara Buciuceanu a jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei, precum Teatrul Giuleşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional, Teatrul de Comedie. De asemenea, a interpretat-o pe Coana Chiriţa pe scena Teatrului Naţional din Iaşi.

Totodată, Tamara Buciuceanu a avut o cariera impresionantă în televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz