2020-02-18 19:05

Alpinist român, expediție pe o rută inedită spre Himalaya

 |  19:40
Alpinist român, expediție pe o rută inedită spre Himalaya

Alpinistul Horia Colibasanu pleaca, sambata, spre Himalaya, unde va incerca sa urce pe o ruta a muntelui Manaslu (8.163 m) pe care nu a mai fost nimeni niciodata.

Romanul va incerca sa urce in stil pur, adica fara sa utilizeze oxigen artificial, care este considerat doping. Mai mult, Horia Colibasanu va urca fara serpasi si fara ghizi de altitudine, cum utilizeaza expeditiile comerciale si turistii.

Manaslu este unul dintre cei mai periculosi munti din lume, cu o rata de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicata decat pe Everest (8.848m), se arata pe site-ul oficial al lui Horia Colibasanu.

"Ne aflam la sase decenii distanta de primele ascensiuni reusite ale celor mai inalti munti ai lumii. In zilele noastre, doar stilul in care urci mai poate aduce valoare alpinismului mondial", a declarat Horia Colibasanu, conform Ziare.com.

Chiar daca sansele de reusita sunt mici, Colibasanu se simte pregatit psihic si fizic pentru expeditia pe care el o califica drept "cel mai provocator si dificil proiect" al sau din ultimii 18 ani, de cand practica alpinismul de altitudine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine