2020-04-10 03:24

Ameninţată cu moartea, pentru că poartă denim, în loc de burqa

 |  17:37
Ameninţată cu moartea, pentru că poartă denim, în loc de burqa

Otânără musulmană din India a primit ameninţări cu moartea, deoarece a optatpentru jeanşi, în loc de burqa.

RayanaR. Khasi locuieşte în Kasargode, o regiune situată la 600 km de oraşul indianThiruvananthapuram şi este un inginer aeronautic care se luptă pentru a intraîn serviciile civile ale ţării. Toate probleme sale au început după ce s-aîntors anul trecut din oraşul Chennai şi a început studiile pentru noua sacarieră.

Dacăla început rudele au avertizat-o politicos să se adapteze la tradiţiileislamice şi să renunţe la jeanşi, mai târziu vecinii au început să o sfătuiascăsă renunţe la portul "necuviincios". Imediat apoi a început săprimească apeluri anonime, fiind "avertizată” de diverse persoane că, dacăva mai continua să sfideze burqa, va fi ucisă.

Deluna trecută, tânăra a început să primească şi scrisori de ameninţare, în carescria că va fi ucisă până la 26 august. Rayana a apelat la protecţia poliţiei,după ce a semnalat ameninţările în faţa Tribunalului din Kerala. Însă hărţuireanu a încetat, primind în continuare noi termene-limită şi ameninţări precum:"Întoarce-te la burqa şi cere scuze societăţii, dacă vrei să mai trăieşti!"

Poliţiaa arestat până acum 4 persoane care au ameninţat-o cu moartea, unul dintresuspecţi fiind membru al Frontului Popular din India, grupul islamist radical,implicat în incidentul în cadrul căruia unui creştin i-a fost tăiată palma,pentru că l-a insultat pe profetul Mohammed.

Cazultinerei s-a răspândit în întreaga Indie: "Aici este vorba despreTalibanizare, dacă insişti asupra unui anumit timp de îmbrăcăminte", adeclarat Shailaja, secretar de stat şi membru al Asociaţiei Democratice aFemeilor din India, adăugând că este "o violare nu doar a drepturilorfundamentale, dar şi a drepturilor omului".

Rayanaeste de părere că gestul său îndrăzneţ va încuraja mai multe femei tinere sălupte împotriva regulilor opresive din India.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine