2019-12-09 19:52

Angela Gheorghiu, onorată pe scena Teatrului Naţional printr-un spectacol inedit

 |  15:39
Angela Gheorghiu, onorată pe scena Teatrului Naţional printr-un spectacol inedit

Soprana AngelaGheorghiu a fost celebrată, joi seară, pe scena Teatrului Naţional dinCapitală, cu ocazia acordării artistei Ordinului "Steaua României" îngrad de Comandor, la spectacolul inedit fiind invitaţi numeroşi artişti români.

Peparcursul celor trei ore de spectacol au urcat pe scena Sălii Mari a TeatruluiNaţional artişti precum Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele,Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Ozana Barabancea, Teodor Ilincăi, BiancaIonescu, Cristina Iordăchescu, Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihnea Lamatic,Marius Manea, Mioara Manea, Vlad Miriţă, Gladiola Niţulescu şi DanielaVlădescu, care, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti - dirijată de TiberiuSoare -, au onorat-o prin talentul lor pe Angela Gheorghiu.

La eveniment au luatparte, din public, şi alte personalităţi din lumea culturală precum CătălinIonescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, senatorul şi dramaturgulRadu F. Alexandru, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, dar şiartişti precum Margareta Pâslaru, Horia Brenciu sau Rodica Popescu Bitănescu.Nu au lipsit de la eveniment nici vedete din lumea mondenă precum designerulCătălin Botezatu.

Gazda evenimentului şicel care a facut prezentarea invitaţilor Angelei Gheorghiu prezenţi pe scenaTNB a fost Ion Caramitru, care a caracterizat-o pe soprană drept "unuldintre cei mai mari artişti din lume".

Totodată, Caramitru adeclarat că invitaţii care au omagiat-o pe soprană au fost atent selecţionaţide Gheorghiu şi sunt, în acelaşi timp, şi prietenii săi.

Pe ecranul imens dinspatele Orechestrei Simfoncie Bucureşti au rulat mai multe mesaje trimise dintoată lumea de prieteni şi colaboratori ai Angelei Gheorghiu, printre caretenorii Andrea Bocelli, Jose Carreras, Placido Domingo, James Valenti, sopranaVirginia Zeani, dar şi Nicoletta şi Alice Pavarotti care i-au transmis omagiisopranei în numele lui Luciano Pavarotti.

Spectacolul a debutatpuţin după ora 18.00 cu "Farandola" din cea de-a doua suită a luiGeorges Bizet, continuând cu aria Mariei din "Poveste din Cartierul deVest", de Leonard Bernstein, interpretată de Mioara Manea,"Salcia", de Horia Moculescu, interpretată de Ozana Barabancea, ariaBertei din opereta "Lasaţi-mă să cânt" de Gherase Dendrino, interpretatăde Daniela Vlădescu, şi aria Gabrielei din "Sânge vienez" de JohannStrauss, interpretată de Bianca Ionescu.

La rândul său, tenorulVlad Miriţă a interpretat "E lucevan le stelle", din"Tosca" de Giacomo Puccini, în timp ce tenorul Teodor Ilincăi ainterpretat o arie tot din Puccini, de această dată celebra "Nessundorma" din "Turandot".

Prezent pe scenăpentru a o omagia pe Angela Gheorghiu a fost şi pianistul Dan Grigore, care acântat alături de soprană o melodie din Parisul anilor '30.

În cadrulspectacolului au mai recitat versuri Medeea Marinescu, Claudiu Bleonţ, IonCaramitru şi Maia Morgenstern, în timp ce Victor Rebengiuc a citit o povestirede I.L. Caragiale.

Spre finalulspectacolului, Angela Gheorghiu a urcat pe scenă uimind publicul atât prinţinuta ei strălucitoare cât, şi prin carismă şi, evident, prin talentul săuuimitor.

Spectacolul s-aîncheiat cu Angela Gheorghiu şi toţi invitaţii săi ciocnind un pahar deşampanie şi cântând "Brindisi" din "La Traviata" deGiuseppe Verdi.

Gala "Angela, teiubim!" a fost organizată în contextul în care soprana Angela Gheorghiu afost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor,"în semn de înaltă preţuire pentru talentul excepţional cu carestrăluceşte pe marile scene ale lumii". Decretul prin care i-a fostconferită distincţia a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe 27septembrie.

Angela Gheorghiu, învârstă de 44 de ani, este deja un "superstar" al opereiinternaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti demuzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. Înacelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoperdin Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

În acest an, AngelaGheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a ClassicalBrit Awards 2010, care a avut loc la Royal Albert Hall din Londra. A fostpentru a doua oară când celebra soprană română a câştigat acest premiu înultimii zece ani, ea primind acelaşi trofeu în 2001.

Angela Gheorghiu s-anăscut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei deMuzică din Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray