2019-12-06 04:55

Antena 3 a contrafăcut „probe” pentru a escalada cazul Condrea

 |  10:41
Antena 3 a contrafăcut „probe” pentru a escalada cazul Condrea

Iresponsabilitatea lui Mihai Gâdea și a echipei sale de la Antena 3 atinge sfera penalului. Gâdea, care este directorul Antena 3 și prezentatorul emisiunii Sinteza Zilei, a prezentat, în ediția din seara zilei de miercuri, 25 mai, imagini care ar proba faptul că anchetatorii accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-ar fi făcut treaba de mântuială. Reporterii Antena 3, trimiși la fața locului, ar fi descoperit piese de mașină a doua zi după ce aceasta a fost ridicată. Doar că imaginile prezentate au fost contrafăcute.

Un cititor PUTEREA a observat că în toate imaginile prezentate (fotografii, nu înregistrări video) existau elemente care „nu se încadrau în peisaj”. Având prezență de spirit, a reușit să realizeze o fotografie a ecranului televizorului, în timp ce pe acesta era prezentată una dintre imaginile „probă”. În fotografie se observă, cu claritate, cum un grup de elemente (piese auto sau ce-or fi fost) sunt replicate de trei ori cu ajutorul tehnologiei Photoshop.

Un specialist consultat de PUTEREA a confirmat că fotografia transmisă de cititor este originală, cu alte cuvinte imaginea de pe ecran este, cu certitudine, cea trucată. De altfel, fotografia în formatul original poate fi descărcată în vederea studierii de AICI. Aceeași imagine, la care am adăugat trei cercuri, pentru a ușura descoperirea elementelor replicate, se găsește AICI.

Nu contestăm faptul că reporterii Antena 3 ar fi putut descoperi piese la fața locului, așa cum a susținut Mihai Gâdea – deși, acum, avem motive serioase de îndoială. Dar prelucrarea imaginii, cu scopul de a o face mai spectaculoasă, arată nu doar goană tembelă după audiență, ci premeditare în sensul incitării la ură împotriva anchetatorilor. Iar asta este o faptă incriminată de Codul Penal.

Articolul 369 din Noul Cod Penal: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-27Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
27 Mai 2016

ORICUM AR FI CE SE INTAMPLA IN ROMANIA IN ULTIMII25DE ANI E O MARE GOLANEALA..CHIAR SI DACA FACI ABSTRACTIE DE MOARTEA CONVENABILA LUI CONDREA TOCMAI CAND ERA ULTIMA ZI INAINTE DE ARESTARE...E CLAR CA SERVICIILE AU LUAT-O RAZNA SI CA NU SE MAI STIE DELOC CINE LE COMANDA SI CINE RASPUNDE PENTRU ELE...UN FEL DE HAOS DE TIPUL "PESCUIT IN APELE TULBURI"...IAR SECURISTII DE LA A3 SUNT FRUSTRATI CA AU RAMAS FARA VARANUL-SEF IN TIMP CE ALTII MERG MAI DEPARTE
CROCODIL DE TABLA
27 Mai 2016

OARE A MURIT ? UNDE A DISPARUT DE MIERCURI PINA DUMINICA ? BASARABEANCA NU STIE ? PE UNDE A TRECUT MASINA ? INTELEG UN AVERTIZMENT AL BASTANILOR CU 3 ZILE INAINTE . NU AI VOIE SA FOTOGRAFIEZI UN CADAVRU . DAR NICI SERVICIILE NU MAI AU VOIE SA URMAREASCA PE NIMENI . ADICA CA IN ARMATA ; FOC DE BUNA VOIE - TRAGE FIECARE UNDE VREA SI CIT VREA .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Anchetă cu final anunțat Sinuciderea, principala ipoteză în cazul morții patronului Hexi Pharma, formulată încă din ziua incidentului în care a fost implicată mașina lui Dan Condrea, este, iată, confirmată de procurorul de caz, cu două zile înainte de a se împlini două luni de la fatala întâmplare
20 Iul 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray