2019-10-15 16:52

Arabella McIntyre din Carpați. O poveste mai mult decât inedită

 |  14:56
Arabella McIntyre din Carpați. O poveste mai mult decât inedită

In ultimii ani, mai mult de 200.000 de romani au plecat sa locuiasca in Marea Britanie, iar din Anglia au venit in Romania doar cateva mii de britanici doritori sa se stabileasca aici. Cei mai multi au ales Bucurestiul sau alte orase mari; numai cativa au descoperit atmosfera deosebita a mediului rural. Scriitoarea si jurnalista Arabella McIntyre-Brown este una dintre ei. Pentru ea, un sat din inima Carpatilor este acasa. Arabella McIntyre-Brown a emigrat in Transilvania, iar aici, intr-o cabana construita doar pe jumatate, aflata pe un povarnis al muntilor, a descoperit fericirea.

„Cu fiecare an pe care il petrec in aceasta tara invat mai mult, explorez, imi fac noi si noi prieteni. Imi plac evenimentele traditionale de la tara in care vremurile se contopesc si imi dau impresia ca varsta actuala cu copilaria se strang intr-un singur eveniment. Am vecini minunati, oameni toleranti fata de originea mea straina, si pentru care conceptul de 'vecin' constituie obligatia de a te asigura ca toata lumea din jur este in regula, de a te implica in rezolvarea eventualelor probleme. Cel mai mult iubesc locul meu din munti , loc in care ma simt acasa, in care ma intorc mereu cu drag din fiecare excursie, fie ca este in Kathmandu, San Francisco, Londra sau doar supermarketul Lidl din Zarnesti. Intoarcerea acasa, la Magura, este cel mai bun lucru dintre toate”, afirmă Arabella McIntyre-Brown, intr-un interviu pentru Ordinea Zilei. (…)

La varsta de 50 de ani, tocmai cand incepuse sa se bucure de un oarecare succes ca editor de carte si autor, si-a vandut casa din Liverpool, abandonandu-si viata citadina, de om ocupat, si s-a aruncat in acest labirint care este Europa de Est. A parasit tot ce-i era familiar si s-a mutat in Romania, pentru a-si trai viata in solitudine.

Astfel, din 2010, Arabella McIntyre-Brown numeste „acasa” aceasta parte a lumii marginita la sud de Muntii Carpati, pe care prietenii ramasi in Anglia o puteau vedea pe Google Maps doar ca pe o patura verde, difuza.

Citește continuarea în ORDINEA ZILEI


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray