2020-02-23 10:42

Asta-i CULMEA: Arsenie Boca, confiscat din magazine. Cui aparține marca

 |  19:48
Asta-i CULMEA: Arsenie Boca, confiscat din magazine. Cui aparține marca

Descindere în magazinele din Arad pentru confiscarea tuturor materiale cu chipul Arsenie Boca, duhovnic aflat la mare căutare în rândul credincioşilor ortodocşi. Totul a pornit încă din decembrie 2017 când un maghiar a cumpărat drepturile de proprietate intelectuală pentru marca Arsenie Boca, mai exact o ilustrație industrială care-i înfățișează chipul celebrului duhovnic român, precum și numele acestuia.

Imediat după această achiziţie, Andor Sándor, a înștiințat comercianții din România că nu mai au dreptul să vândă aceste produse, decât cu acordul său. Se pare că acesta a fost însă contactat de către un tânăr arădean, Gheorghe Emanuel Daniel, care a obținut cu ușurință licența pentru drepturile de autor, iar astăzi a pornit la drum hotărât să oblige comercianții din Arad să elimine toate produsele cu Arsenie Boca, că altfel aceștia riscă chiar pușcăria, scrie Special Arad.

Marţi, tânărul a „descins” într-un magazin de suveniruri de pe strada Mețianu din Arad și le-a arătat toate documentele pe care le deține, inclusiv licența de marcă care atestă dreptul de folosire a mărcii înregistrate. Gheorghe Emanuel Daniel a chemat și poliția să-i vină în ajutor și a insistat să fie de față inclusiv reprezentanții Poliției Economice. Ceea ce a și reușit. Proprietarul magazinului de pe Mețianu nu a fost de față (nu locuiește în Arad), dar i-a transmis vânzătoarei să închidă magazinul – pe ziua de azi, cel puțin – și să predea toate produsele cu Arsenie Boca agenților de la Poliția Economică.

Conform sursei citate,  doi agenți de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice i-au explicat tânărul arădean (după ce au analizat actele oficiale prezentate de acesta, evident) că momentan vor fi două soluționări până la finalizarea proceselor penale: ori va elimina proprietarul magazinului toate produsele cu însemnele mărcii „Arsenie Boca”, ori acestea vor intra în custodia Poliției Economice fără drept de a le comercializa în continuare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Mai 2018

nu e deloc culmea...dupa 1990 a fost o GOANA DUPA JEFUIT TOTUL ..inclusiv istoria si simbolurile nationale de catre o HAITA DE TERORISTI Si CURVE IMPUTITE aduse de FSN si Iliescu...mai exact o mafie kominternisto-mafiota...pe mine nu mai ma mira nimic
ANONIMUS
14 Mai 2018

BOR nu stie sa isi apere valorile crestine care stau nu numai in Biblie dar mai ales in oameni. Vaticanul ar fi facut canonizarea acestui credincios. BOR vorbeste de chestii traditionale si umbla dupa facilitati de taxe si impozite dar nu stie sa isi valorizeze maicile si calugarii adevarati si duhovncii cu har. Multe fete bisericesti cu ranguri mai mari sau mai mici sunt parinti de arginti si nu de har.BOR ar trebui sa isi modernizeze durata si lungimea slujbelor, sa puna mai multe scaune in biserici, sa fie mai aproape de oameni. Exista preoti de cartier care nu cunosc cate familii nevoiase au in parohie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine