2020-07-03 15:02

Astăzi începe POSTUL PAȘTELUI. În ce zi cade Paștele în 2019 / Ce nu ai voie să faci în POSTUL MARE

 |  09:20
Astăzi începe POSTUL PAȘTELUI. În ce zi cade Paștele în 2019 / Ce nu ai voie să faci în POSTUL MARE

Postul Paștelui 2019 începe astazi, 11 martie, cu o zi speciala care se numeste Lăsata Secului. Postul Paștelui se termină pe 27 aprilie, iar Paștele ortodox va fi sarbatorit de credinciosi pe data de 28 aprilie. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să între în biserică. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Ținând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămâna.

În Postul Mare crestinii trebuie sa dea dovada de o grija spirituala sporita, prin renuntarea la alimentele de provenienta animalice. Mai mult, acestia trebuie sa se inalte sufleteste prin rugaciune alaturi de fapte bune.

În calendarul bizantin Postul Paștelui incepe in lunea de dupa Duminica izgonirii lui Adam din rai, iar cel latin cu Miercurea Cenusii.

 Asa cum bine se stie, postul reprezinta retinerea totala de la anumite alimente si bauturi in scop religios si moral. Mai mult, crestinii trebuie sa se retina de la anumite ganduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru inseamna ca postul trupesc trebuie insotit de postul sufletesc.

Postul Paștelui 2019 mancare interzisa

In aceasta perioada, credinciosii din toata tara tin post. Fie ca aleg sa tina postul negru, cel mai dificil, fie ca aleg sa tina post normal, toti se supun acestei oranduiri bisericesti. Si totul pentru a se spovedi si impartasi de Paste. Iata ce alimente NU ai voie sa consumi:

orice fel de lactate

orice fel de carne (exceptie cand e dezlegare la peste)

orice fel de oua (gaina, rata, gaste, prepelita etc)

alcool (exceptie cand e dezlegare la vin)

tigari

cafea

produse de patiserie cu ou sau branza

untdelemn (exceptie cand e dezlegare)

Postul Paștelui 2019 mancare permisa

In aceasta perioada ai voie sa consumi multe cereale, legume si fructe. Poti face mancare de post din spanac, urzici, stevie, broccoli, varza, zucchini, fasole, naut, linte, ovaz, orez, quinoa, soia, castraveti, salate, tofu etc, potrivit huff.ro.

Este indicat sa nu faceti abuz de mancare, chiar daca e de post. E indicat sa consumati cat mai putin ulei in aceasta perioada. Daca nu va puteti abtine, folositi cat mai putin la salate. De asemenea, daca luati salate din comert, nu consumati sosul tip dressing.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz